Foto: Privātais arhīvs
Tatjanai Smelterei dārzā patīk eksperimentēt. Vienkārši tāpēc, lai dzīve būtu par kripatiņu interesantāka un mājās augtu kaut kas citāds, nekā ierasts citos dārzos. Viņai izdevies izlolot arī tādus augus kā banānkoku un ananasu, kuri ne tikai izdzina skaistas lapas, bet arī papriecēja ar tiešām garšīgiem augļiem. Jā, arī Latvijā var izaudzēt ananasus un banānus. Turklāt Tatjana uzsver – to var jebkurš!

Taču visi šie augi tiek izvēlēti vien sava prieka pēc un svarīgāks ir pats process, nevis tādēļ, lai iegūtu savu augļu ražu. Tas, vai izdosies arī augļi, paliek likteņa ziņā. "Šoreiz man ir sanācis, ka izdevās. Ilgi gaidīju! Trīs gadus un kādus 10 mēnešus līdz banāns sāka ražot. Šis konkrētais banānkoks ziedēt sāka pagājušā gada jūlijā un vēl tagad ir pēdējie gatavie augļi," stāsta Tatjana.

Banānkoka stādiņš patiesībā pie Tatjanas atceļoja no ārzemēm – Tenerifes. "Izlasīju kaut kādā žurnālā, ka Tenerifes lidostā kā suvenīrs nopērkams banānkoka stādiņš. Man pašai nebija plānā apmeklēt Tenerifi, tāpēc es apkārt klausījos, vai tomēr kāds nedodas uz Tenerifi, jo man ļoti, ļoti gribējās to īsto banānkoku, kas augumā neaug vairāk par pusotru metru un arī banāni tam ir maziņi. Man tas šķita ļoti pievilcīgs, un, tā kā tas nav milzīgi liels, tad varēs izaugt arī manās mājās. Paveicās, ka viena paziņa tiešām devās uz Tenerifi un stādiņu man arī atveda."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!