Foto: Natālija Hlapkovska/DELFI

Horvātija – tas ir satriecoši tirkīzzils ūdens un vēsturiskas ostas pilsētas. Bet kur tieši jūs sagaidīs neaizmirstamākie piedzīvojumi? Ne tikai Dubrovnikā, kaut arī tā ir vispopulārākais galamērķis šajā Vidusjūras valstī. Piedāvājam nelielu ceļvedi pa dinamiskākajām piejūras vietām Horvātijā, kur var (un vajadzētu!) doties atvaļinājumā ja ne šovasar, tad nākamvasar noteikti.

Horvātijai ir vairāk nekā 1700 kilometrus gara piekraste, kā arī simtiem salu un saliņu, no kurām 47 ir apdzīvotas. Turklāt piekraste ir izraibināta ar vēsturiskām un skaisti saglabātām ostas pilsētām, kas ir īstas relikvijas no 1420.–1797. gada, kad Horvātijas teritorijā saimniekoja venēcieši. Šī kombinācija padara Horvātiju par ideālu iespēju tiem, kam patīk apvienot kultūras objektu apskati ar atpūtu pludmalē.

Te jūs gaida arī aizraujoši ūdens sporta veidi (burāšana, niršana ar akvalangu, jūras smaiļošana un vindsērfings) un sauszemes piedzīvojumi (kalnu riteņbraukšana, pārgājieni un klinšu kāpšana), kā arī autentiska vietējā virtuve, olīveļļa un vīns.

Turklāt kopš 2023. gada 1. janvāra Horvātija ir pārgājusi uz eiro un vairs nav jāmeklē, kur samainīt eiro pret kunām, un jārēķina, cik naudas ceļojumam būs nepieciešams.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!