Plānojot atvaļinājuma ceļojumu, mēs reti kad jautājam bērniem viņu viedokli, pieņemot, ka, piemēram nokļūt "Legolandē" vai "Disnejlendā" sapņo katrs bērns, taču vai jūs zināt, kur patiesībā vēlētos aizceļot jūsu bērns?

Lai palīdzētu vecākiem patiesi iepriecināt savus mazos mīluļus, britu tūrisma portāla sunshine.co.uk aptaujāja 3 līdz 10 gadus vecus bērnus par viņu sapņu ceļojumu galamērķiem. Un izrādījās, ka lielākā daļa bērnu vislaimīgākie justos dodoties lidojumā uz Mēnesi. Starp citu, šo sava bērna iegribu jūs varat apmierināt par 150 miljoniem ASV dolāru. Tieši par tik lielu summu pirmo biļeti lidojumam 2015. gadā uz Mēnesi pārdeva amerikāņu kompānija "Space Adventures".

Otrais populārākais bērnu sapņu ceļojums ir uz Orlando "Disnejlendu". Šis jau šķiet reālāk piepildāms sapnis, jo "Disnejlendas" atrodas gan vairākos Amerikas štatos, gan Parīzē, Tokijā un Honkongā. Un salīdzinot ar Mēness lidojuma izmaksām, Disnejlendas apmeklējums tāds nieks vien būs.

Populārāko bērnu sapņu ceļojumu galamērķu trijnieku noslēdz Nārnija - fantāzijas un fantastikas zeme, kuru radījis rakstnieks Klaivs Luiss. Kā zināms, Nārnijā divas reizes pa vienu ieeju nevar iekļūt, bet visas zināmās ieejas - skapis, glezna, skolas pagalma durvis un ala, ir jau izmantotas. Lai kaut daļēji apmierinātu šādu bērna vēlmi, jums nāksies doties uz Austrāliju, kur tika filmētas pirmās divas "Nārnijas hronikas" filmas vai Meksiku, kur filmēja trešo.

Starp citu, Austrālija bērnu aptaujā ieņēma 9. kārotākā ceļojumu galamērķa vietu, 5. vietā ir Lapzeme un Ziemassvētku vecīša apciemojums, bet 4. Vietā ir Anglijas ciemats Hogsmida, kurā var nokļūt ar Hogvartas ekspresi no Londonas King's Cross stacijas 9 ¾ platformas. Kaut arī šī bērnu vēlme izklausās nerealizējama, tomēr izeja ir arī šajā gadījumā. 30 kilometrus no Londonas bijušā lidlauka teritorijā " Warner Brothers" radījis iespēju izstaigāt un pabūt dažādās Harija Potera īpašajās vietās.

Kārotākajā bērnu ceļojumu galamērķu topā iekļuvusi vēl viena ar Hariju Poteru saistīta vieta - Hogvartas burvju skola. Arī šo bērnu vēlmi vecāki var piepildīt, jo par slavenās skolas prototipu kalpojusi Glosteras katedrāle Lielbritānijā, bet skolas lielā zāle ir Oksfordas universitātes Kraisčērčas koledžas galvenā zāle.

6. vietu bērnu kārotāko ceļojumu galamērķu topā ieņem Vinnija Pūka Simtjūdžu mežs. Alans Aleksandrs Milns aprakstījis Ešdaunas mežu, kurā patiešām ir sešas priedes un strautiņš un kurš atrodas netālu no Kočfordas fermas, kuru 1925. gadā iegādājās Milna vecāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!