Rīga kļūst arvien populārāka ne tikai Eiropas, bet arī pasaules tūrisma galamērķu vidū, pilsētā ik dienas ierodoties arvien jauniem viesiem. Viens no obligātajiem galvaspilsētas apskates objektiem ir Vecrīga, tomēr arī ārpus tās Rīgu iespējams iepazīt visdažādākajos rakursos. Turpinājumā portāla "Localguide" apkopotās lietas un vietas, ko Rīgā iespējams izbaudīt bez maksas.

Andrejsalas nepieradinātais skaistums


Foto: Reinis Traidās
Andrejsala atrodas tuvu Rīgas centram un no rūpniecības rajona pamazām pārtop tūristiem un arī pilsētas iedzīvotājiem interesantā kultūras objektā.

Tajā atrodas dažādas mākslas studijas, klubi, kafejnīcas un izstāžu galerijas, savukārt laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam tajā paredzēts izveidot kruīza kuģu piestātni. Kamēr tā vēl nav ierīkota, Andrejsala ir lieliska vieta romantiskām pastaigām, īpaši vasarā.

Romantiskas pastaigas Bastejkalnā


Foto: F64
Bastejkalns ir viena Rīgas sirds krāšņākajām rotām. Zaļais parks izveidots 19. gadsimtā, un tam tuvumā atrodas gan Brīvības piemineklis, gan Rūdolfa Blaumaņa skulptūra. Parks ir lieliska pastaigas vieta gan pāriem, gan ģimenēm ar bērniem.

Brāļu kapu iespaidīgais miers


Foto: F64
1936. gadā izveidotā piemiņas vieta latviešu karavīriem, kas gājuši bojā laika posmā no 1915. līdz 1920. gadam, ir viens no iespaidīgākajiem Latvijas memoriāliem, kas, protams, nav piemērots ikdienas pastaigām, tomēr noteikti ir aplūkošanas vērts.

Nogaršo delikateses Rīgas Centrāltirgū


Foto: Takashi Mizoguchi
Centrāltirgus ir viena no iespaidīgākajām tirgošanās vietām visā pasaulē. Vācu armijas būvētajos angāros izvietoti pieci paviljoni, kuros nogaršot gardus un svaigus produktus no Latvijas zemnieku saimniecībām.

Mazā Kalnciema kvartāla republika


Foto: F64
Kalnciema kvartāls ir viena no populārākajām Rīgas kultūras dzīves vietām. Te notiek gan brīvdabas tirdziņi, gan izstādes, koncerti un izrādes. 120 gadus vecās koka mājas, kas restaurētas, nezaudējot to arhitektūras burvību, kvartālu likušas iemīļot gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem.

Iepazīsti Latvijas vēsturi Okupācijas muzejā


Foto: DELFI
Okupācijas muzejs ir viens no lielākajiem un ievērojamākajiem muzejiem Baltijas valstīs. Tajā atrodama plaša informācija par Latvijas okupācijas gadiem, valstij esot gan vācu, gan krievu jūgā Otrā pasaules kara laikā. Tāpat pieejamas visdažādākās liecības un ekspozīcijas objekti par minēto laika periodu, tā sniedzot ikvienam iespēju iepazīt šīs valsts vēsturi.

Senatnes elpa Mazā Kalna ielā


Foto: eatriga.lv
Tā dēvētais "Maskačkas" rajons ir vieta, kur agrāk notika dažādi gadatirgi, kā arī bija ierīkota ebreju getto nometne kara laikā. Mūsdienās tirgus vairs nepastāv, tomēr zaļais skvērs, kas atrodas pie Mazā Kalna ielas, un apkārt esošās koka mājas ir apskates vērtas.

Pareizticīgo katedrāles varenība


Foto: DELFI
Pareizticīgo katedrāle ir greznākā un iespaidīgākā baznīca Latvijā. Tā celta 1860. gadā, savukārt šobrīd notiek tās restaurācija, apzeltot katedrāles kupolus. Baznīca ik dienas atvērta gan ticīgajiem, gan cilvēkiem, kuri vēlas aplūkot tās krāšņumu klātienē.

Omulīgā Rozēna iela


Foto: KjellR64
Rozēna iela ir viena no Vecrīgas īsākajām un šaurākajām ieliņām, kur senatnē tomēr notika aktīva tirgošanās. Nu ieliņas tuvumā ierīkoti alusdārzi, bet tās burvība joprojām saista gan rīdziniekus, gan tūristus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!