Foto: Kadrs no video
77 gadus jaunā vācu pensionāre Heidija Hetcere dosies ceļojumā apkārt pasaulei savā "vintage auto", lai tuvāk iepazītu 56 valstis un to iedzīvotājus, vēstī ārvalstu mediji.

Enerģiskā kundze nokļuvusi pasaules mediju uzmanības lokā, jo avantūra, kurā viņa metusies, ilgs veselus divus gadus. Heidija savā dzimtenē Vācijā ir visai populāra persona, jo savulaik bijusi profesionāla ralliju braucēja un savā mūžā piedalījusies vismaz divos simtos ralliju. Savu auto viņa ir spējīga salabot pati.

Turklāt tagad Heidija parūpējusies, lai tālajā ceļā nebūtu jādodas pilnīgi vienai. Viņu pavadīs 25 gadus jauns puisis - līdzbraucējs, kuru viņa pati izvēlējusies no 150 pretendentiem. "Vīrietis tagad man ir, atliek tikai uztraukties - vai šo visu izturēs auto," preses konferencē smējusies enerģiskā kundze. 1930. gada automobilim pirms došanās ceļā esot bijušas tehniskas problēmas, kas tagad ir atrisinātas.

Vācu pensionāre ir absolūti pārliecināta par to, ko dara, un visiem skeptiķiem uz jautājumu par šīs idejas trakumu atbildējusi ar pretjautājumu - "Un kad vēl man būtu jādodas šādā ceļojumā, ja ne tagad?"

Kundzes bērni nav atturējuši viņu no šīs ceļojuma idejas, bet gan gādīgi iepakojuši mammai līdzi veselu somu ar medikamentiem - ja nu noderot. Tiek lēsts, ka pavisam uzņēmīgajai pensionārei nāksies pievārēt apmēram 95 000 kilometru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!