Foto: DELFI
Šī gada pirmajos sešos mēnešos Rīgā izsniegti jau 506 tūristu gidu sertifikāti. Visvairāk gidu sertificēti ekskursiju vadīšanai krievu, latviešu, angļu un vācu valodās, liecina Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) apkopotā informācija.

Kopš spēkā stājušies noteikumi par tūrisma gidu sertifikāciju, visvairāk sertifikātu ir izsniegti gidiem, kuri ekskurijas Rīgas viesiem vēlas vadīt krievu (33%), latviešu (21%), angļu (18%) un vācu valodās (11%). Nākamās populārākās valodas ir franču (3%), itāliešu (3%), spāņu (3%) un zviedru (2%) valodas. Taču sertifikāti ir izniegti arī gidiem, kuri runā tādās valodās kā grieķu, ķīniešu, korejiešu, rumāņu, ukraiņu, lietuviešu un citās – kopā 25 valodās.

Šobrīd tiekot saņemts salīdzinoši mazāk pieteikumu gidu sertificēšanai nekā sezonas sākumā. Katrs otrais pieteikuma iesniedzējs vēlas vadīt ekskursijas divās valodās, norāda RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Jau iepriekš ziņots, ka saistošie noteikumi par tūristu gidu sertifikāciju stājās spēkā 2014.gada 1.janvārī, bet aizliegums nesertificētu gidu pakalpojumu sniegšanai noteikumos minētajos objektos stājās spēkā no 1.aprīļa.

Izsniegtais sertifikāts apliecina gidu profesionālās zināšanas un kvalifikāciju par Latvijas galvaspilsētu, tās vēsturi, apskates vietām, tūrisma objektiem un aktuālajiem notikumiem.  Sertifikātus izsniedz RTAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!