Foto: Publicitātes foto
Kandavas novada pašvaldība portālu Māja&Dārzs informē, ka līdz ar rudeni, kurš dāsni iekrāsojis pilsētas ielas un pagastu ainavas lapu zeltainajos toņos, noskaidroti arī sakoptākie īpašumi novada teritorijā.

Konkurss "Sakoptākā sēta novadā" tiek organizēts jau kopš 1996. gada. Tā mērķis ir sekmēt novada teritorijas sakopšanu, kā arī veicināt iedzīvotāju un uzņēmēju atbildību par savu teritoriju sakārtošanu. Organizatori, atskatoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, ar gandarījumu secina, ka ik gadu šīs pasākums iegūst arvien plašāku popularitāti un atsaucību novada iedzīvotāju vidū.

Cīņā par sakoptāko sētu, lielisks dzinulis ir veselīga konkurence, mēģinot pārspēt kaimiņu izdomā un darbīgumā, turklāt konkurss ir arī iespēja pārņemt labo pieredzi, celt iedzīvotāju pašapziņu un lepnumu par savu sētu, pagastu, pilsētu un novadu.

Kā ierasts, arī šogad konkursā tika izvirzītas trīs nominācijas: katra pagasta sakoptākais uzņēmums, sakoptākā daudzdzīvokļu māja un trīs sakoptākās privātmājas katrā pagastā, sakoptākais uzņēmums, daudzdzīvokļu māja un trīs sakoptākās privātmājas pilsētā.

Konkursa vērtēšanas komisija, kurai ik gadu ir iespēja viesoties teju visos novada pagastos, kā arī apmeklēt pilsētas skaistākās sētas, atzīst, ka tas ir pateicīgs darbs, jo ikviena diena ir pozitīvu emociju pārpilna un kārtējo reizi dod pārliecību, ka Kandavas novadā netrūkst saimnieku, kuri joprojām tur godā latviešu senos tikumus – viesmīlību, darba prieku un kārtību it visās lietās un vietās.

Novada pašvaldība sveic uzvarētājus, visiem saka lielu paldies par atsaucību un cer, ka arī nākamgad izdosies pulcēt tikpat kuplu dalībnieku pulku.

Fotogalerijā: 2014.gada sakoptākie īpašumi, mājas un lauku sētas Kandavas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!