Tērvetes dabas parka mācību takām nu pievienojusies vēl viena – "Meža draugu un nedraugu taka". Pagājušonedēļ to kopā ar zinošajiem meža lietu ekspertiem Sīli un Dzeni atklāju;si Tērvetes novada skolēni, svinīgi pārgriežot no rudenīgajām koku lapām savērto krāsaino lapu virteni.

"Meža draugu un nedraugu taka" atrodas Zaļajā klasē, blakus Koksnes un Meža dzīvnieku takai. Gan šajās, gan Koku un Purva takās skolēni ir aicināti doties izzinošā mācību ekskursijā kopā ar vides izglītības speciālistēm.

Takā sastopami dažādi floras un faunas pārstāvji. Pakalnā, stigu krustcelēs, mežā notiekošajam vērīgi seko pļāpīgais ozolu stādītājs Sīlis. Turpat netālu, ar galvu lejup pa koka stumbru traucas rosīgais Dzilnītis, bet pēc kāpuriem koksnē meklē meža kalēja - Melnā dzilna. Uz palikšanu šeit apmetušies arī Āpsis un smaildegunis Cirslītis.

Takā iemanījušies iekārtoties arī virkne kukaiņu, koku naidnieku – ēdelīgais Priežu sprīžotājs, Egļu mūķene, jauno kociņu postītājs - Smecernieks. Negantā Egļu astoņzobu mizgrauža nedarbiem modri seko viņa ienaidnieks – Skudrulītis, bet par kukaiņu mūžā notiekošajām dīvainajām pārvērtībām liecina maijvaboļu saimes piemērs.

Vides izglītības ekskursijas Tērvetes dabas parkā notiek programmas "Izzini mežu" ietvaros, ko īsteno AS "Latvijas valsts meži".

Tērvetes dabas parku kopš 2000. gada apsaimnieko AS "Latvijas valsts meži".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!