Kintai arku tilts atrodas Japānas pilsētā Ivakuni. Tas pirmo reizi uzbūvēts 1673. gadā no koka, un kopš tiem laikiem ir populārākais un zināmākais pilsētas apskates objekts.

Tilta piecas precīzās arkas šķērso Nišiki upi. Interesanti, ka pats tilts pilnībā veidots no koka, neizmantojot nevienu naglu, teikts tūrisma portālā Japan-guide.com. Šādu tiltu būvēt izlēmis provinces trešais lords Kikava Hirojoši (Kikkawa Hiroyoshi) pēc tam, kad iepriekšējais kārtējo reizi ticis izpostīts. Daudzi uzskatījuši, ka nav vērts celt tik smalku tiltu, jo plūdi vai vētra to atkal izpostīs. Tomēr šoreiz tilts noturējies neskarts gandrīz 400 gadus – līdz pat 1950. gadam, kad tiltu tiešām izpostījis spēcīgs taifūns. Tā kā valsts vēl nebija atkopusies pēc kara, kultūrvēsturisko objektu atjaunošana nav bijusi prioritāte, un izmisušajiem Ivakuni pilsētas iedzīvotājiem nācās vien noskatīties uz tā drupām. Tomēr tilts bijis nepieciešams, un tikusi rasta iespēja to visai drīz atjaunot, turklāt tādu pašu, kā iepriekš. Jau 1953. gadā pa to atkal varēja šķērsot upi. 2004. gadā tas restaurēts par diviem miljardiem jēnu jeb aptuveni 1,4 miljoniem eiro.

Tilts mūsdienās atvērts tikai gājējiem, un, lai to šķērsotu, jāmaksā nodeva. Pa to var nokļūt skaistajā Jokojamas kalnā, kur atrodas vēsturiskā Ivakuni pils. Iespējams iegādāties biļeti tilta šķērsošanai, kas izmaksās 300 jēnas (2,22 eiro) vai komplekso biļeti tiltam un pilij par 900 jēnām (6,67 eiro).

Skaistākais laiks, kad apmeklēt šo vietu, esot pavasaris, kad visapkārt zied ķiršu koki jeb sakuras, teikts Placestoseeinyourlifetime.com. Tomēr šajā laikā tur ir arī visvairāk cilvēku, kas Japānā nozīmē milzīgus cilvēku pūļus.

Arī pati Ivakuni ir tūristu iecienīta pilsēta, kurā ir daudzi interesanti muzeji, vēsturiski pieminekļi un skaista pils, bet vietējie lepojas ar sava reģiona izcilajiem ēdieniem.

Visērtāk līdz tiltam nokļūt braucot ar autobusu no Ivakuni vai Shin-Iwakuni dzelzceļa stacijas līdz Kintai-kyo pieturai. Tas izmaksāšot 250 jēnas (1,85 eiro).

themecircle

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!