Foto: Publicitātes foto
Salacgrīvas novadā šogad tika rīkots konkurss, lai noskaidrotu sakoptākos īpašumus, iedvesmotu arī citus iedzīvotājus parūpēties par savu apkārtni un novērtētu jau padarīto.

Portālam Tavsdarzs.lv Salacgrīvas novada ainavu arhitekte Līga Apsīte atklāj, ka tika izvirzītas četras nominācijas vērtēšanā – ''Lauku sēta'', ''Savrupmāja pilsētā vai ciemā', ''Daudzdzīvokļu mājas un kooperatīvi'' un ''Uzņēmums vai sabiedrisks objekts''. Vērtēšana nekad nav viegls process un arī šoreiz, iepazīstoties ar vietējo iedzīvotāju čaklo roku veikumu, bijis grūti izvēlēties tos labākos, tomēr, pamanot dažādas nianses un īpašus risinājumus dārza labiekārtošanā un pagalma sakopšanā, žūrijai radās simpātijas pret konkrētiem īpašumiem, kas arī tika atzinīgi novērtēti.

Piemēram, Ainažu pagasta mājās ''Jaunbranti'' interesants esot bijis čiekuru izmantojums mulčas vietā, kas radījis oriģinālu noformējumu dobēs, savukārt citā lauku sētā savu uzmanību piesaistījuši oriģinālie dārza krēsli nojumē. Apciemojot saimniecību ''Stūrīši 3'', žūrijas locekļi esot savaldzināti ar īsteni latvisko lauku noskaņu, kur dīķī lepni gozējas ūdensrozes un visapkārt vērojama ļoti latviska daba.

Apciemojot pieteiktās savrupmājas, izcēlušies tie īpašumi, kuros ieviesti oriģināli dzīvžogi un apstādījumi, interesanti izveidotas akmens dobes un citi dārza elementi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!