Foto: Publicitātes foto
Dārza strūklakas, lodžijas, akmens dārzi un saimnieku izdoma dažādu dekoru izveidē ir tikai neliela daļa no tā, kas šogad novērtēts Ciblas novada īpašumos. Šī gada novērtētajos īpašumos netrūkst nedz sakoptu dārzu, nedz arī skaisti atjaunotu lauku sētu.

Arī Ciblas novadā noslēgusies īpašumu vērtēšana, tāpēc portāla ''Tavs Dārzs'' lasītāji var iepazīties arī ar šejieniešu veikumu dārzā. Apskatot šī gana novērtētos īpašumus, nepamanītas nepaliek daudzās dārza dekorācijas ar koka izgrebtiem dzīvniekiem, dārza skulptūrām, guļbaļķu soliņiem, mājas izkārtnēm un pat imitētām vējdzirnavām. Perfekti nopļauti mauriņi, prasmīgi izmantoti vīteņaugi, koka dabiskās noskaņas saglabāšana, latvisku dārza puķu izmantošana apstādījumos un pat dārza kamīns zem klajas debess – tas viss aplūkojam Ciblas novadā, tāpēc gan novērtēto īpašumu saimnieki, gan pilsētas iedzīvotāji var lepoties ar čaklām rokām un radošiem prātiem.

Nominācijā "Sakoptākā individuālā māja" augstāko vērtējumu un 1. vietu saņēma ''Krupīši" Līdumnieku ciematā (skat. attēlu zemāk), kuru saimnieki daudzus gadus rūpējušies par to, lai vīteņaugi skaisti izgreznotu mājas galu.

Foto: Publicitātes foto

Nominācijā ''Sakoptākā lauku sēta'' godalgoto 1. vietu saņēma Pušmucovas pagasta mājas ''Akmentiņi'' (skat. attēlu zemāk) saimnieki, kas īpaši parūpējušies par to, lai mājoklim tiktu saglabāta latviskā identitāte.

Foto: Publicitātes foto

Fotogalerijā Ciblas novada sakoptākie īpašumi 2015. gadā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!