Foto: Shutterstock
Velosipēds vasarā ir labākais un lētākais pārvietošanās līdzeklis, kas ļauj apskatīt skaistākās vietas un piekļūt tur, kur ar mašīnu neiebrauksi, turklāt palīdz arī uzlabot veselību. Lai arī vēl daudz darāms, lai Latvijā veloinfrastruktūra būtu Rietumeiropas līmenī, labu riteņbraukšanas maršrutu netrūkst arī pie mums.

Salīdzinoši labs veloceliņš ved no Rīgas uz Jūrmalu, cauri tai un tālāk uz zvejniekciemiem, kur jau šajā nedēļas nogalē plaši svinēs Zvejnieksvētkus. Ja neesat tik pieredzējuši velobraucēji, lai dienas laikā pieveiktu simts kilometru ar vellapēdu, aizbrauciet ar vilcienu līdz Ķemeriem un tad tālāk vai nu cauri Ķemeru sanatorijas parkam pa celiņiem, sekojot norādēm un braucot tālāk pa Zaļo kāpu, vai arī pa šoseju un cauri Jaunķemeriem brauciet uz Lapmežciemu. Pa ceļam var piebraukt arī pie jūras, piemēram, apskatot Kupskalnu dabas taku (attēlā zemāk) vai pie Antiņciema esošo Kaņiera ezera pilskalna taku un ezera krastā esošo putnu vērošanas torni.

Foto: DELFI
Cits jauks maršruts ir izbrauciens pa Kurzemi, ko var sākt no Kandavas un tālāk sekot Abavas ritējumam. Vairāk par tur apskatāmajiem objektiem lasiet šeit.

Arī Ogres Zilie kalni un turienes skaistā daba neliks vilties tiem, kas vēlas pavadīt brīvdienas uz riteņa. Uz to pusi braucot, jauki apskates objekti, ko var sasniegt, minoties uz velosipēda, ir arī netālu no Salaspils esošā Doles sala ar Daugavas muzeju, atjaunotā Katlakalna baznīca un Salaspils botāniskais dārzs.

Lūk, vēl citi skaisti velomaršruti tepat Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!