Foto: Shutterstock

Katrai valstij ir savi apslēptie dārgumi, un Norvēģijā daudzi no tiem slēpjas dabas brīnumos. Tiem, kuri jūtas fiziski spēcīgi un ir gatavi iekarot šīs valsts plašumus, viens no populārākajiem pārgājieniem ved tieši uz Trolltungu jeb Troļļa mēli, par kuru plašāk vari izlasīt turpmākajās rindās.

Šis ir viens no noslēpumainākajām Norvēģijas dabas objektiem – nosaukums tam dots savdabīgā izskata dēļ. Mēle ir pārkarena klints šķēpele kraujas malā, augstu pār Ringedāles dambja veidoto sprostezeru. Šī ir ļoti populāra vieta, kur daudzi vēlas nofotografēties, stāvot uz dabīgā akmens "balkona" malas un šūpojot kājas tukšumā. Jābūt ļoti uzmanīgiem!

"Culture Trip" feisbuka lapā publicētais video vēsta, ka skatu, kurš paveras no klints, varētu saukt par vienu no skaistākajiem, taču arī baisākajiem pasaulē, tāpēc pāri malai ieteicams skatīties ļoti prātīgi. Trolltunga atrodas Norvēģijas dienvidos, 1100 metru augstumā virs jūras līmeņa, un tās garums sasniedz 700 metru.

Lai līdz tai nokļūtu, ceļotājiem jāmēro fiziski un emocionāli grūts ceļš, kurš var aizņemt pat 12 stundas. Kopējais pārgājiena garums ir aptuveni 28 kilometri, un par vislabāko laiku, kad uz turieni doties, tiek dēvēts periods no marta līdz septembrim. Šo galamērķi iesaka izvēlēties tikai pieredzējušiem pārgājienu veicējiem, jo katru gadu glābējiem jādodas palīdzēt desmitiem ceļotāju, kuri nonākuši nelaimē nesagatavotības dēļ, ziņo "Vistit Norway".

Ziemas mēnešos laika apstākļi var būt patiesi ekstrēmi, tāpēc šo ceļu mērot nevajadzētu. Dodoties ceļā, jānodrošina sevi ar pietiekamiem pārtikas krājumiem un ūdeni, jo spēks šajā kāpienā tiks pamatīgi patērēts, taču skats spēs atsvērt pieliktās pūles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!