Foto: Shutterstock
Teksasas apslēptā pērle – tā mēdz dēvēt Hamiltonu dabiski izveidojušos baseinu, kas atrodas Ostinā, Teksasā.
Kas šajā vietā ir tik īpašs? Tirkīzzilais ūdens un aptuveni 15 metrus garais ūdenskritums, kas piešķir īpašu atmosfēru, ļaujot sajusties kā īstenā kūrortā.

Kā skaidrots "Culture trip", skaistā vieta izveidojusies pirms vairākiem tūkstošiem gadu, kad iebrukusi kādas upes gultne.

Lai arī karstajos vasaras mēnešos dabisko baseinu Teksasā iecienījuši tūristi, kas labprāt steidz atpūsties un veldzēties tik ainaviskā vietā, viss nav tik vienkārši. Lai dotos uz šo paradīzes nostūri, ir īpaši jāpiesaka sava vizīte, jo šī dabas pērle tiek īpaši uzraudzīta. Turklāt ne vienmēr tie, kas vēlas savām acīm redzēt Hamiltonu dabas baseinu, var arī tur nopeldēties – ūdens kvalitātei tiek sekots līdzi un to ļauj darīt tikai tad, kad mērījumi ir atbilstoši. Tāpat teritorijā nevar ievest četrkājainos mīluļus un spēkā ir vēl daudz un dažādu noteikumu – bet tas viss tikai tāpēc, lai nekaitētu šim dabas brīnumam, skaidrots "Texasoutside".

Kas svarīgi – patīkami laisku atpūtu pie zilajiem ūdeņiem tur iespējams apvienot arī ar aktīvo atpūtu, proti, teritorijā izveidota arī pastaigu taka.

Ja tu esi savdabīgu pludmaļu cienītājs un novērtē katras vietas īpašo "odziņu", apskati arī citas neparastās pludmales, kas neliks vilties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!