Foto: Shutterstock
Lai ceļojums būtu fantastiski izdevies un patīkamiem piedzīvojumiem bagāts, iepriekš nepieciešams kārtīgi sagatavoties, lai nenāktos nokļūt nepatīkamās situācijās. Par ko vērts padomāt?

Ceļojuma plānošanu vajadzētu sākt pakāpeniski – izkristalizējot vēlamo galamērķi, ceļošanas veidu un izplānojot, kā uz turieni būs iespējams nokļūt.

Kad šīs rūpes aiz muguras un lielos vilcienos ceļojuma plāns ir gatavs, noteikti jāpadomā par detaļām, proti, vēlamā maršruta apskates objektiem. Te vērts padomāt arī par to, kad šīs vietas pulcē visvairāk tūristu, bet kad tās var apskatīt bez ceļotāju pūļiem.

Noteikti būtu vērts aizdomāties par vietējo kultūru un iemācīties pāris vārdus vai frāzes tur runājošajā valodā, lai izspruktu no neveiklām situācijām un misēkļiem. Kā arī ērtākai ceļošanai jau savlaicīgi vajadzētu iepazīties ar dažādām noderīgām aplikācijām, kas varētu palīdzēt plānošanā, maršrutu izveidē un citās situācijās.

Šoreiz "Tūrisma Gids" piedāvā padomu izlasi ceļotājiem, lai plānotais piedzīvojums nesagādātu liekas raizes – sākot no plānošanas, beidzot ar koferu kārtošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!