Foto: Shutterstock

Rumānija ir valsts, kura vēstures, dabas un pilsētu izzinātājiem būs kā medusmaize. Šeit iespaidīgos apskates objektus apvij noslēpumainas leģendas, no kurām populārākais stāsts ir par grāfu Drakulu, kurš šeit it kā dzīvojis. Taču ievērības cienīgas ir ne tikai pilis, bet arī citi brīnumi, piemēram, sālsraktuves, ūdenskritumi, klosteri un, protams, galvaspilsēta Bukareste.

Rumānija ir valsts ar savu kultūru, tradīcijām un īpatnībām. Tā ir zeme ar skaistiem kalniem, vīnu, muzejiem, Melno jūru un interesantu kultūru, kurā manāma citu valstu ietekme – tā šo valsti raksturojusi studente Lelde, kura brīvprātīgo darbā gadu pavadījusi Rumānijā. Viņa arī iesaka pievērst uzmanību Rumānijas klimatam. Vasarās ir ļoti liels karstums, bet ziemas ir sniegainas un aukstas – pāreja notiek ļoti strauji.

Galvaspilsētas Bukarestes galvenais simbols ir masīvā un iespaidīgā komunistu ēras prezidenta pils ēka. Tajā ir 1100 telpas un šis arhitektūras monstrs parasti redzams visos tūrisma materiālos par valsts komerciālo un kultūras centru. Starp citu, Bukareste nosaukta arī kā viena no lētākajām galvaspilsētām Eiropā.

Atgriežoties pie nostāstiem par Drakulu, par viņa mītni tiek saukta Branas pils. Lai gan šis tēls ir tikai romāna varonis, pils tiešām izmantota kā prototips slavenajā grāmatā. Paša grāfa tēlu radīt Bremu Stokeru iedvesmojis pils senais kungs Vlads III Tepešs, kurš slavu ieguvis ar savu cietsirdību. Kas vēl viņam bijis raksturīgs un kādas sajūtas iespējams gūt, apmeklējot slaveno vietu, uzzini šeit.

Ja kādreiz plāno doties uz Rumāniju, rakstu kolekcijā atradīsi stāstus par interesantām vietām, kuras iekļaut ceļojuma maršrutā pa šo zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!