Dodoties ceļojumā uz kādu no pasaules valstīm, svarīgi atcerēties, ka esi ciemiņš – konkrētajā vietā ir sava likumi, pēc kuriem vietējie cilvēki dzīvo. Ja pārkāpsi esošo kārtību, var nākties saskarties ar pamatīgām nepatikšanām, kuras rezultēsies ne visai patīkamā piedzīvojumā. Šajā stāstu kolekcijā esam apkopojuši ieteikumus, kā nedrīkst un nav ieteicams uzvesties dažādās vietās pasaulē.

Taču līdz galamērķim iesākumā ir jānokļūst, un bieži cilvēki izvēlās no punkta A līdz B un C nonākt ar lidmašīnu. Uz pāris stundām par tavu ceļojuma kompāniju kļūst arī citi gaisa kuģa pasažieri, tāpēc svarīgi ievērot nerakstīto noteikumu etiķeti, lai pārējos ceļotājus neizvestu no pacietības rāmjiem. "Insider Travel" eksperti norādījuši, ka pasažieriem visvairāk kaitina ceļabiedri, kuri nepamatoti kavē iekāpšanas rindu, nenomierina raudošus bērnus, atlaižas krēslā bez pieklājīgas vaicāšanas, kā arī nemitīgi spiež izsaukuma pogu. Plašāk par uzvedības etiķeti lidmašīnās lūko šajā rakstā.

Runājot par uzvedību un rīcībām jau galamērķī, problēmās vari iekulties, ne tikai pārkāpjot likumus, bet arī savas neizdarības dēļ, piemēram, jau laicīgi nenoskaidrojot, kā izvēlētajā vietā pieņemts ģērbties, atstāt dzeramnaudu u.c. Tāpat noteikti pirms došanās ceļā jāpārbauda laikapstākļi, kā arī jānoskaidro, vai tava brauciena laikā nav kādi vietējie svētki vai brīvdiena. To svarīgi izzināt, jo var būt manīti sabiedriskā transporta saraksti, kā arī apskates objektu darba laiki.

Lai pēc ceļojuma atgrieztos mājās ar pozitīvām emocijām vien, turpinājumā iepazīsties ar konkrētu valstu likumiem, kuru pārkāpšana var prasīt skaidrošanos ar likumsargiem, pieklājības normām, kā arī bieži pieļautām ceļotāju kļūdām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!