Foto: Andris Jermuts
Dabas un izziņas taka "Viesatas upesloki" ir visai gleznains pastaigu maršruts, kur, dodoties pa to pastaigā, var nolūkoties uz skaisti izvijušos Viesatas upi.

Dabas taka meklējama Pētertālē, kas atrodas starp Jaunpili un Tukumu, vien nedaudz vairāk nekā 60 kilometrus no Rīgas. Tā ir aptuveni 11 kilometru gara, marķēta un viegli izejama.

Taka ir labiekārtota – tur izveidoti soliņi, kur piesēst, kā arī gar takas malām izvietoti informatīvi stendi un pat spēles, kur stāstīts par apkārtnē sastopamajiem augiem, putniem, zivīm un dzīvniekiem, kā arī par stāvkrastiem un kritalām.

Foto: Andris Jermuts

Tā kā taka ir visai gara, iespējams izvēlēties, vai noiet tikai daļu maršruta, vai arī pieveikt to godam. Taču jebkurā gadījumā jāatceras, ka takas piektais kilometrs apbalvos ar skaistu skatu – tur atrodams Spuņņakmens, kas ir viens no Latvijas dižakmeņiem.

Foto: Andris Jermuts

Šī dabas taka ir skaista visos gadalaikos – vasaras zaļumā, rudens košumā, pavasara vizbulīšu ielenkumā un, protams, arī ziemas baltumā.

Citas idejas, kur šajā laikā doties nesteidzīgā pastaigā, meklē te, bet turpinājumā fotogrāfa Andra Jermuta iemūžinātā ziemas pasaka Viesatas dabas takā no putna lidojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!