Foto: Publicitātes attēli

Ventspils ir lieliska vieta, kur pavadīt brīvdienas ar ģimeni un bērniem. Ko tur apskatīt un kur pabūt? "Tūrisma Gids" kopā ar Ventspils tūrisma informācijas centru piedāvā dažas idejas!

Vietas pastaigām

Ventspilī dažādās pilsētās vietās var sastapt 27 dažādu krāsu un formu govju skulptūras, kas kļuvušas par atpazīstamu pilsētas rotu un apskatei pieejamas visu gadu. Varbūt vēlies doties pa pilsētu un atrast pēc iespējas vairāk šo skulptūru?

Foto: Publicitātes attēli

Ja vēlies dzirdēt jūras šalkoņu, sajust vēju un pirmos pavasara saules starus, to iespējams, dodoties pastaigā pa atjaunoto Dienvidu molu, pa ceļam apskatot eksponētos zvejas kuģus "Azova" un "Grots". Savukārt vērot saulrietu un kuģu ienākšanu ostā var no mola vai skatu torņa.

Foto: Publicitātes attēli

Aizvējā pastaigu turpināt būs patīkami Jūrmalas parkā, kura teritorijā atrodas Džungļu taka ar atrakcijām bērniem, kā arī Enkuru taka, kurā izvietoti īsti kuģu enkuri – lielākais no tiem ir 23 tonnas smags, sešus metrus augsts un 4,5 metrus plats.

Savukārt Būšnieku ezera krasts patiks dabas mīļotājiem. Visapkārt ezeram ir iespēja mērot astoņus kilometrus garo velo un gājēju maršrutu. Ap ezeru izbūvētā zemes veloceliņa posmos uzstādīti informatīvi stendi par dabas liegumu "Natura 2000" un tajā sastopamo floru un faunu. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecinās izveidotā Veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Foto: Publicitātes attēli

Livonijas ordeņa pils

Livonijas ordeņa pils ir senākā būve Ventspilī, kā arī vecākais viduslaiku cietoksnis Latvijā, kas nemainīgā veidā saglabājis savu pirmatnējo apjomu, pastāstīja Ventspils TIC pārstāvji. Savukārt pils kapela ir vecākā saglabājusies baznīcas telpa Kurzemē. Livonijas ordeņa pils no citiem viduslaiku cietokšņiem atšķiras ar savu interjeru, kur modernais muzeja eksponātu stendu noformējums harmonizē ar vēsturisko vidi.

Foto: Publicitātes attēli

Digitālā ekspozīcija "Dzīvā vēsture" sniedz iespēju ceļot cauri gadsimtiem, gūstot ieskatu Ventspils vēstures nozīmīgākajos notikumos. Jaunākajai paaudzei muzeja darbinieki piedāvā izglītojošas nodarbības un radošās darbnīcas, kas veicina interesi par Ventspils vēsturi un šodienu.

Visa gada garumā pilī notiek dažādi tematiski pasākumi, – mākslas un vēstures tēmām veltītas izstādes, koncerti un pilsētas kultūras dzīvi bagātinoši pasākumi.

Zinātnes un tehnoloģiju muzejs "Kurzemes Democentrs"

Zinātkārie pavisam noteikti var doties uz zinātnes un tehnoloģiju muzeju "Kurzemes Democentrs". Muzejs piedāvā aktīvu, izzinošu un interesantu piedzīvojumu, iepazīstot tehnoloģiju pasauli. Šeit iespējams pildīt uzdevumus un uzzināt daudz ko jaunu par klimata pārmaiņu iemesliem, sekām un risinājumiem.

Foto: Publicitātes attēli

Planetārijs

Ventspilī atrodas vienīgais digitālais planetārijs Baltijā, kas ļauj atklāt visumā glabātos noslēpumus. Šajā vietā ir iespējams vērot aizraujošus zvaigžņu šovus, klausīties interesantu planetārija vadītājas stāstījumu, skatīties 360 grādu filmas par dabu, visumu, planētām, zemes ģeoloģiju un kontinentu pārvietošanos, kā arī par mūsdienu astronomijas sasniegumiem. Šī ir vieta zinātkārajiem, īpaši tiem, kam interesē astronomija un tas, kas ir ārpus mūsu planētas.

Foto: Publicitātes attēli

Ūdens piedzīvojumu parks un SPA

Ja ir vajadzība relaksēties un atgūt iekšējo mieru, pavadot laiku kopā ar ģimeni, vērts doties uz Ūdens piedzīvojumu parku un spa. Tur iespējams doties uz pirtīm, peldēt un būt relaksējošā atmosfērā.

Foto: Publicitātes attēli

Ūdens atrakciju zonā apmeklētājiem ir iespēja izbaudīt saunu, mākslīgo viļņu baseinu, tajā esošo pretstraumes masāžu un strūklas, kā arī silto baseinu ar ūdens kaskādi un horizontālām masāžas strūklām. Apmeklētājiem, kuri dod priekšroku ekstrēmākai atpūtai, tiek piedāvātas arī divas slīdrenes un Kalna upe. Pašiem mazākajiem ūdens procedūras iespējams izbaudīt seklajā baseinā, kur izvietotas dažādas figūras – ūdens strūklas, čūska, putns un sēne. Savukārt īpašu relaksāciju var izbaudīt spa zonā, kur atrodas trīs dažādas pirtis. Piedāvājumā ir arī sāls istaba, kurā tāpat kā saunās un pirtī, skan nomierinoša mūzika, kas papildina relaksācijas procesu.

Amatu māja

Kurzemes hercogistes senākajā, 18. gadsimtā celtajā skolas ēkā, kur mācījies arī izcilais Krišjānis Barons, ierīkota Amatu māja. Tur apmeklētājiem ir iespēja apskatīt 19. gadsimta stilā iekārtotu mācību klasi, kā arī, iepriekš piesakoties, iespējams piedalīties arī seno laiku tradīciju mācību stundā un citās izglītojošās programmās. Amatu mājā darbojas arī suvenīru salons "Ventiņpūrlād".

Mini zoo "Buki"

Mini zoo "Buki" aicina ciemos visu gadu. Šeit var pabarot un apmīļot tādus zvēriņus kā alpaku, vienkupra kamieli, pāvu, trušus, pērļu vistiņas, kazas un vēl daudzus citus iemītniekus. Izklausās pēc ģimeniskas aktivitātes, ne tā?

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!