Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vašingtonā un Tokijā pavasaris ik gadu tiek sagaidīts ar krāšņi rozā ziedošām kupenām, un arī šis gads nav izņēmums – marta beigās pilsētas sācis ieskaut rozā ķiršu ziedēšanas laiks.

Vašingtonas parkus rotā trīs tūkstoši ķirškoku, kuru skaistumu var vērot ik uz stūra. Tos 1912. gadā Vašingtonai uzdāvināja Tokijas pilsētas mērs, un to ziedēšana ir kļuvusi par gaidītāko pavasara notikumu ASV galvaspilsētā. Arī Tokijā sākusies krāšņā ķiršu ziedēšanas sezona, kas ir īsts pavasara vēstnesis.

Ziedu kupenas Tokijā

Sakuru (japāņu ķiršu koku) ziedēšana Tokijā šogad sākusies krietni ātrāk nekā parasti, atsaucoties uz Japānas Meteoroloģisko dienestu teikto, vēsta ārvalstu mediji. Ātrākā pumpuru raisīšanās izskaidrojama tieši ar siltajiem laikapstākļiem.

Parki un dārzi gan dienā, gan naktī ir pārpildīti ar cilvēku pūļiem, kas iemūžina ziedošo skaistumu. Tāpat tajos pulcējas ģimenes un draugu kompānijas, kas pie ziedošajiem kokiem ietur maltīti. Savukārt citi skaistumu bauda no laivām, pieairējoties ļoti tuvu klāt ziedošo koku kupenām.

Foto ar ziedošajiem ķiršiem Tokijā:

Ķiršu ziedēšana Vašingtonā

Šis notikums Vašingtonas parkos steidz piesaistīt tūristu pūļus, kuri iemūžina rozā ziedu mākoņus. Kā vēsta "washington.org", Vašingtonu ik pavasari steidz apmeklēt vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku, lai tikai apskatītu ziedošos ķirškokus. Tāpat ziedēšanas laikam par godu tiek rīkots festivāls "National Cherry Blossom Festival", kurš šogad norisinās no 20. marta līdz pat 14. aprīlim. Tā laikā tiek rīkoti dažādi koncerti, parādes un citas atrakcijas.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ne mazums svarīgs jautājums, kas tiek katru gadu iztirzāts – kad būs gaidāma pati ķiršu ziedēšanas kulminācija Vašingtonā? Kā liecina "Accuweather" prognoze, šogad ziedēšanas kulminācija gaidāma 1. aprīlī, bet tāds vidējais ķiršu ziedēšanas kulminācijas laiks, kas visu šo gadu laikā ir aprēķināts, ir 4. aprīlis. Ik gadu arī ķiršu ziedēšanas laiks mēdz atšķirties, jo krāšņo ziedu atvēršanās ir atkarīga no laikapstākļiem, piemēram, pērn ķiršu ziedi neatvērās līdz pat 6. aprīlim, jo Vašingtonā bija auksta ziema, bet 2016. gadā iespaidīgā ķiršu ziedēšana bija vērojama jau 26. martā.

Kā savulaik vēstīja portāls "Tūrismagids," vislabākā ķiršu ziedu vērošanas vietiņa ir tieši pie Tidal Basin rezervuāra, kas atrodas pilsētas dienvidu pusē. Tāpat ķiršu ziedēšanu varēs vērot Nacionālajā alejā (National Mall), pa ceļam starp memoriāliem, kā arī Ārlingtonas kapsētā un citur pilsētā. Šajā rakstā varēsi izlasīt plašāk par skaisto ķiršu ziedēšanas laiku Vašingtonā un apskates objektiem, kas tur skatāmi bez maksas.

Foto ieskats, kā zied ķirši Vašingtonā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!