Foto: DELFI

Taizeme var lepoties ar brīnišķīgiem dabas objektiem, un viens no tādiem – Klongnairas (Khlong Narai) ūdenskritums – atrodams Namtokflio (Namtok Phlio) nacionālajā parkā. To ieskauj lekni un zaļi augi, bet ūdenī redzams milzumdaudz zivju, pie kurām ikviens var doties izpeldēties, jo ūdens ir aicinoši silts.

"Tūrisma Gidam", pateicoties Taizemes Tūrisma pārvaldes pārstāvniecībai Tallinā, bija iespēja apmeklēt šo skaisto vietu jūnija sākumā, kad gan jau sākusies lietus sezona, bet tas nekādi netraucēja baudīt košo zaļumu un dabas objektus, jo lietus gāzes ir gan spēcīgas, bet īsas, un pārējā laikā var it labi baudīt atpūtu.

Foto: DELFI

Pie ūdenskrituma apskatāmi divi čedi (chedi), saukti arī par stūpām, karalim Ramam Piektajam un princesei Sunanta Kumari – budistu torņi, kas paredzēti goda došanai un meditācijai. Nelielie tornīši te atrodas jau vairāk nekā 150 gadus un rada īpašu atmosfēru, ko ievēro pat tie, kam budisms ir tumša bilde.

Namtokflio nacionālais parks atrodas aptuveni 15 kilometru attālumā no vēsturiskās Čantaburi (Chan Thaburi) pilsētas. Šeit aizsargājama teritorija izveidota 70. gadu beigās, bet 1982. gadā tā pasludināta par nacionālo parku. Te atrodami gan interesanti pārgājienu maršruti, gan ūdenskritumi un strauti. Tomēr, kā stāsta vietējie gidi, dodoties pastaigā, jāturas pie iezīmētajām takām, jo parks ir dzīvesvieta ne vien mangustiem, dzeloņcūkām, dažādiem pērtiķīšiem un mazajiem peļu briežiem, bet arī tīģeriem un lāčiem.

Foto: DELFI

Iespaidīgākais apskates objekts šeit ir jau minētais Klongnairas ūdenskritums, kas sastāv no divām kaskādēm un gāžas no 25 metrus augstas klints, bet tā vidienē ir divi dabīgi veidoti baseini, kur iespējams peldēties. Strautā pie ūdenskrituma peld tūkstošiem lielāku un mazāku karpu dzimtas zivtiņu, kas nekautrējas paskrubināt arī peldētājus. Interesanti ir arī no malas noskatīties zivju organizētajā kustībā, baram virzoties ap akmeņiem.

Aptuveni 700 metrus tālāk atrodas vēl viens mazāks ūdenskritums.

Ja aizmirsies peldkostīms, tad varu nomierināt, ka parka apmeklētājiem paredzētajā daļā viss ir ļoti civilizēti, un nelielajā tirdziņā pie ieejas iespējams iegādāties gan dvieļus un peldkostīmus, gan dažādus vietējos augļus un atspirdzinājumus. Pie ūdenskrituma ir arī mājīga kafejnīca, kur atvilkt elpu, malkojot ledus kafiju un raugoties ūdens straumē.

Foto: DELFI

Ieejas biļete pieaugušajiem izmaksās 200 batus (5,72 eiro), bet bērniem, kas jaunāki par 15 gadiem – 100 batus (2,86 eiro).

Labākais laiks, kad apmeklēt ūdenskritumus Taizemē, ir no oktobra līdz decembra beigām, jo tad tie pēc pamatīgās lietus sezonas ir īpaši vareni un iespaidīgi. Arī peldēšanās tajos tad sagādās īpaši lielu prieku un būs interesanta.

Par citiem interesantiem objektiem netālu no ūdenskrituma lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!