Foto: DELFI

Čehija ir vieta, kurā iespējams iemīlēties ļoti ātri – pietiks arī ar četrām dienām, lai sirds sāpētu, prom braucot, un rastos vēlme atgriezties. Un to pierādīja arī šis brauciens uz vienu no Čehijas reģioniem, proti, Pilzeni, kas var lepoties ne tikai ar skaistu centrālo pilsētu, bet dabas izgreznotiem nostūriem tuvējā apkaimē, ko, protams, vēl krāšņāku padara zeltaina miestiņa kauss dienas noslēgumā.

Pašā Pilzenē dzīvo aptuveni 170 tūkstoši iedzīvotāju. Tā nav ne par apdzīvotu, ne par klusu, bet kalpo par lielisku galamērķi nesteidzīgām un skaistām brīvdienām pilsētā. Pilzene ir un vienmēr būs industriāla pilsēta, tomēr pēdējos gados tā ir nedaudz pamainījusies un kļuvusi saistoša dažādu interešu ceļotājiem, jo apskates objektu šeit netrūkst – interesantām vietām bagāta ir ne tikai pati pilsēta, bet arī pārējais reģions, kur izbaudīt šīs apkārtnes mežonīgo dabu, tostarp neskartos mežus un skarbos kalnus. Pateicoties Čehijas tūrisma aģentūrai "Czech Tourism" un Pilzenes tūrisma informācijas centram, "Tūrisma Gidam" bija iespēja koncentrēti izbaudīt šīs puses labumus – apskatīt zīmīgākās vietas pilsētā, sajust kalnu maģiju, kā arī nogaršot tradicionālos ēdienus.

Apskates vietas Pilzenes sirdī


Noteikti jādodas uz pilsētas centrālo laukumu, kur visā savā varenībā izslējusies gotiskā stilā celtā Svētā Bartolomeja katedrāle ("Katedrála svatého Bartoloměje"), kas ir arī apbrīnojamākā ēka tuvējā apkārtnē. Kāpēc? Tā izmēros ir visai diža – baznīcas tornis slejas 102,26 metru augstumā, iemantojot augstākā baznīcas torņa statusu visā Čehijā. Turklāt tajā var arī uzkāpt, kas ļauj uz pilsētu palūkoties no pavisam cita rakursa, jo tornī iespējams uzkāpt.

Pie baznīcas atrodas arī neliela sētiņa, kura izrotāta ar eņģeļu galvām. Uzreiz var pamanīt, ka viena zaudējusi savu kādreizējo izskatu un izceļas uz pārējo fona. Tas tāpēc, ka vietējie tic – ja paberzēsi to ar kreiso roku un klusībā izteiksi vēlēšanos, tā piepildīsies.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!