Foto: Shutterstock
Ja esi viens no tiem, kam patīk savus ceļojumus plānot savlaicīgi, tad šī pavisam noteikti var kalpot kā prāva iedvesmas deva nākamajam ceļojumam. Nupat populārais tūrisma ceļvedis "Lonely Planet" pasauli iepazīstinājis ar savu ikgadējo galamērķu topu, piedāvājot interesentiem valstis, kur doties 2020. gadā.

Šajā gadā iekārojamāko valstu sarakstā gozējas visai eksotiski galamērķi, tomēr starp tiem var atrast arī kādas valstis, kas pa prātam būs tiem, kas vēl nav gatavi tik tāliem lidojumiem vai kolorītiem piedzīvojumiem.

Pirmajā topa vietā ierindojusies Butāna – ekskluzīvs galamērķis, kura apciemojumam būs vajadzīgi zināmi iekrājumi, ņemot vērā to, ka, lai saglabātu autentiskumu, ir noteikta tūrista ikdienas uzturēšanās summa, skaidrots "Lonely Planet". Tomēr apbalvojumi ainavu un pieredzes formātā būs neizmērojami.

"Lonely Planet" 2020. gada iekārojamākie galamērķi ir:

1. Butāna
2. Anglija
3. Ziemeļmaķedonija
4. Aruba
5. Svatini
6. Kostarika
7. Nīderlande
8. Libērija
9. Maroka
10. Urugvaja

Izdodot ikgadējo ceļvedi, "Lonely Planet" komanda interesentiem piedāvā gan savu versiju par iekārojamākajām valstīm, gan pilsētām, gan arī reģioniem un lielākajām vērtībām. Topus veidojuši ceļveža pārstāvji – žurnālisti, redaktori, piesaistītie tūrisma speciālisti un citi komandas pārstāvji. Plašāk ar šo ceļvedi iespējams iepazīties te.

Turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā topā iekļuvušo valstu apskates objektus un idejas piedzīvojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!