Foto: Privātais arhīvs
29 gadus vecais Dāvis Zagorskis ir no Mālpils, taču šobrīd par savām mājām sauc visu pasauli. Viņa dzīvesveids ir ceļošana – būšana nemitīgā kustībā, kas paredz arī darbavietas maiņu ik pēc pāris mēnešiem. Trīs gadu laikā Dāvis paspējis gan ķert krabjus Džērsijas salā, gan sēsties kajakā un strādāt par dabas gidu Jaunzēlandē, prioritāri meklējot darbus svaigā gaisā, kas spēs apmierināt nepieciešamību pēc adrenalīna. Mūsu sarunas laikā vīrietis atrodas Olandes salās (agrāk zināmas kā Ālandu salas), taču tuvākajā nākotnē plāno labāk iepazīt Tenerifes burvību.

Aktīva dzīve un sportošana Dāvim nav sveša jau kopš bērnības – 10 gadus viņš nodarbojies ar BMX, bet astoņus spēlējis regbiju. "Kad sāku nopietnāk pievērsties regbijam, parādījās piedāvājumi spēlēt arī ārzemēs, bet diezgan traki sabojāju savu veselību. Vidēji divos gados bija nepieciešama operācija – ceļa krusteniskajām saitēm, degunam, krūšu muskuli vienreiz no pleca norāvu. Bija arī lauzti kauli," atceras Dāvis.

Paralēli vīrietis iestājies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, lai apgūtu trenera un vadītāja sporta jomā profesiju, taču iegūt diplomu uzreiz tā arī neizdevās. "Trešajā kursā man bija piedāvājums braukt uz Angliju spēlēt regbiju, bet tur guvu traumu, tādēļ nācās atgriezties. Pēc tam uzreiz regbijā iesaistīties negribēju, tā vietā izvēlējos pauzi." Vīrietis atminas, ka tajā laikā akadēmijā vajadzējis iet praksē un viņš gluži negaidot tika uzrunāts nākt palīgā pasākumu organizēšanā. "Beigās man piedāvāja pilnas slodzes darbu – divus gadus tur arī nostrādāju, un skola palika otrajā plānā."

Ar ceļošanu Dāvis "saslima" aktīvās sportošanas laikā, kad ar BMX un regbija komandām devies uz Eiropas čempionātiem un citām sacensībām. Spilgti atmiņā palicis brauciens uz Izraēlu, kur uzkavējies ilgāk. "Tā ir pavisam cita kultūra. Bija sajūta, ka esmu iegājis citā pasaulē. Biju izbraukājis visu Eiropu, un šķita, ka visur viss ir vienāds."

Pēc Izraēlas apmeklējuma pakausī jau ilgstoši gulošā ideja par Jaunzēlandes apmeklējumu kļuva uzstājīgāka. "Sēdēju birojā un "Facebook" izlasīju, ka ir pasākums par jauniešu ceļošanu. Domāju – jāaiziet un jāpaklausās," stāsta Dāvis. Pasākums salika pēdējos punkts uz "i", un vīrietis nolēma vairs nevilcināties un braukt uz eksotisko zemi. Sākotnējais plāns paredzēja došanos ceļā divatā ar draugu, taču pēc dokumentu kārtošanas un vīzas iegūšanas Dāvis tomēr palika viens ar savu ceļasomu. Ar smaidu viņš teic: ""Nobukoju" hosteli uz divām nedēļām. Doma bija braukt un meklēt, ko darīt, uz vietas. Viss notika diezgan spontāni." Lai iekrātu naudu lidmašīnas biļetei un pirmajām nedēļām Jaunzēlandē, Dāvis Latvijā strādāja 30 dienas mēnesī divos darbos.

Ar vienvirziena biļeti uz Jaunzēlandi

View this post on Instagram

A post shared by Dāvis Zagorskis (@davisz_lv) on Jun 13, 2017 at 10:01pm PDT

"Sajūtas bija baigi patīkamas," par izjūtām pēc pirmās iepazīšanās ar Jaunzēlandi teic Dāvis. Pirmās dienas esot aizritējušas satraucošos darba meklējumos. Dāvis stāsta, ka hostelī, kurā viņš bija apmeties, visiem cilvēkiem bija vienāda ikrīta rutīna – pie brokastu kafijas telefonā šķirstīt darba piedāvājumus. Šie ļaudis bija no dažādām pasaules valstīm, kas, gluži tāpat kā Dāvis, Jaunzēlandē bija ieradušies sev dzīvi padarīt interesantāku.

"Izdrukāju savu CV – staigāju un nesu visiem," tā Dāvis. "Šķita, ka tā būs vieglāk. Tā kā mani interesē alternatīvais, ekstrēmais sports, gāju uz slēpošanas veikaliem meklēt darbu. Pusotra mēneša laikā atradu iespēju pasākumu aģentūrās "ņemt haltūras". Tāpat kā Latvijā – ej un kaut ko palīdzi." Starp aģentūras darbiem vīrietis pastrādājis arī celtniecībā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!