Foto: AFP/Scanpix/LETA
Katru gadu Ķīnas pilsēta Harbina pārvēršas par īstu ziemas karaļvalsti, jo tur norisinās ikgadējais sniega un ledus festivāls. Šajā gadā festivāls norisinās jau 36. reizi pēc kārtas.

2020. gadā festivāls interesentus uzņem 0,6 kvadrātkilometru plašajā sniega karaliste, kas var dižoties gan ar izteiksmīgāk sniega un ledus skulptūrām, gan krāšņu apgaismojumu, kas festivāla apmeklējumu padara vēl aizraujošāku. Ziemīgajā parkā atrodamas vairāk nekā 20 skulptūru grupas, ko mākslinieki veidojuši no ledus blokiem, kas izvilkti no vietējās upes. Kā teikts "Daily Mail", lai šo projektu īstenotu, aptuveni 10 tūkstoši strādnieku darbojušies 15 dienas.

Neraugoties uz bagātīgo skulptūru piedāvājumu, organizatori ledus un sniega valstības apmeklētājiem piedāvā arī vairāk nekā 20 aktivitātes, kas saistošas kā lieliem, tā maziem. Piemēram, interesenti var nošļūkt pa sešiem iespaidīgiem ledus slidkalniņiem vai pārbaudīt ātrumu sacīkšu trasēs.

Oficiālā skulptūru festivāla atklāšana norisinājās 5. janvārī, bet skulptūras varēs apskatīt līdz pat 20. februārim, minēts festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!