Foto: Shutterstock
Domājot par Singapūras, bieži vien prātā nāk asociācijas ar milzu debesskrāpjiem, aiz kuriem pat sauli grūti saskatīt, taču ne visi objekti tūristu iecienītajā vietā ir liekami vienā maisā. Publiskajā telpā daudz tiek runāts par to, kā pilsētvidē ienest dabas sajūtu, un šī Singapūras viesnīca atradusi savu pieeju.

"Parkroyal on Pickering" viesnīca atrodas Singapūras centrā, un to ir grūti nepamanīt. Starp pelēcīgajām un stiklotajām celtnēm šī četrstāvu būve izceļas ar zaļumu – īpašiem dārziem un tropisko augu ieskautām terasēm, ko papildina ūdenskritumiem līdzīgi veidojumi. Kā vēstī "Culture Trip", šī naktsmītne mūsdienīgā veidā piedāvā atbildi aktuālajam jautājumam pilsētās – kā urbānajos džungļos vairot dabas klātesamību.

"Debesu dārzs" viesnīcā aizņem aptuveni 15 tūkstošus kvadrātmetru. Pa numuriņu logiem paveras teju sirreāli skati uz iespaidīgiem apstādījumiem. Rodas sajūta, ka atrodies ārpus pilsētas, lai gan patiesībā – pašā Singapūras sirdī.

  • Starp citu, Singapūra ir viena no piecām pilsētām, kas tiek sauktas par tūristu iecienītākajām pasaulē. Vietā, kur senatne sastopas ar moderno, ievērības vērti ir Dārzi pie līča jeb "Gardens by the Bay", leģendām apvītā simbola Merliona skulptūras, iespaidīgā strūklaka "Fountain of Wealth" un daudzas citas. Par šīm un citām interesantām vietām lasi šeit.

Kā raksta "Telegraph" viesnīca no citām izceļas ar savu inovatīvo dizainu. Īpaši tiek izcelts neparastais āra baseins, ko papildina putnu būrīšiem līdzīgas lapenes. Tāpat uzslavas izpelnījies vestibils, kurā esošās ūdens krātuves rada zaļojošas oāzes sajūtu.

Pasaulē netrūkst dažādu neparastu un oriģinālu viesnīcu. Piemēram, Japānā ir viesnīca uz sliedēm, Itālijā var atrast naktsmītni alā, savukārt Lapzemē var gulēt stikla iglās. Par šīm un citām savdabīgām vietām, kur ceļotāji mēdz atvilkt elpu pēc spraigas un piedzīvojumiem bagātas dienas, lūko šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!