Ja Latvijas skatu torņi jau iekaroti, tad jāpaplašina savas teritorijas, aplūkojot, ko piedāvā kaimiņzemes. Šajā reizē, iedvesmojoties no ceļveža "Visit Estonia", piedāvājam iepazīties ar pieciem apciemošanas vērtiem skatu torņiem Igaunijā.

Meremes skatu tornis

Meremes kalnā ir izbūvēts skatu tornis, kas meklējams pēc nosaukuma "Meremäe vaatetorn". No torņa pavaeras apburošs skats uz apkārtni, tāpēc pavisam noteikti to ir vērts apmeklēt, viesojoties Igaunijā.

Torņa augstums ir 18 metri un torņa platforma ir izvietota 234,5 metru augstumā virs jūras līmeņa.

No skatu torņa var pārredzēt visu Setomā, kā arī Pleskavas ezeru, teikts "Visit Estonia".

Harimes skatu tornis


Visai ainaviskā vietā meklējams arī Harimes skatu tornis ("Harimäe vaatetorn"). Pats tornis stiepjas 28 metru augstumā, bet tā augstākā skatu platforma atrodas četrus metrus zemāk. Kas būtiski, blakus tornim ierīkota arī piknika vieta, tādējādi ļaujot atpūsties pēc dūšīgā kāpiena.

Šo vietu īpašāku padara arī tas, ka netālu no skatu torņa meklējama arī aptuveni 14 kilometrus garā Kekoses pārgājienu taka ("Kekkose matkarada"), kas ir iecienīta pastaigu vieta kā vietējiem, tā Igaunijas viesiem. Kā arī torņa tuvumā atrodas arī dažādas koka skulptūras, teikts "Visit Estonia".

Valgeso skatu tornis



Valgeso skatu tornis ("Valgesoo vaatetorn") meklējams Valgeso purvā, kas pārstāv vienu no 21 Dienvidigaunijas vietām, kas ir atklāšanas vērtas un ir atzīmētas ar "National Geographic" dzelteno logu.

No aizraujoša dizaina skatu torņa paveras brīnišķīgs skats uz Valgeso purvu, uz pirmatnēja izskata seno mežu un priežu mežu, kas tautā tiek dēvēts par "Barona priedulāju", kā arī uz turpat meklējamo dabas taku (plašāk par taku lasi te).
Dzelzs konstrukcijas skatu tornim ir trīs starpposmu platformas, no pēdējās skatu platformas ļaujot vērot ainavu no 23,8 metru augstuma.

Valgerannas skatu tornis


Lūk, skatu tornis, kas atrodas vareni šarmantā vietā – ar skatu uz Pērnavas līci. Šo skatu torni iespējams atrast pēc nosaukuma "Valgeranna vaateplatvorm".

Valgeranna ir vēsturiski pazīstama ar saviem skaistajiem baltās smilts liedagiem. Neskartā daba un bagātīgās aktīvās atpūtas iespējas šeit pulcē atpūtniekus un dabas baudītājus.

Brīnišķīgā promenāde vijas no autostāvvietas tieši pie jūras, kur atrodas 9 metrus augstais skatu tornis. Lai gan nav pārāk augsts, tas izceļas ar savu konstrukciju un, protams, apkārt esošajiem dabas skatiem.

Paganamas skatu tornis



Paganamas skatu tornis ("Paganamaa Raadi vaatetorn") arī ir visai pievilcīgs, turklāt atrodas netālu no Latvijas-Igaunijas robežas, padarot to par relatīvi tuvu galamērķi Igaunijas skatu torņu medniekiem.

Koka tornis ar vairākām skatu platformām ir 24 metrus augsts. No tā paveras brīnišķīga ainava uz Robežgravu ("Piiriorg") ar četru ezeru virkni, kā arī Latvijas pakalniem otrpus ezeriem. Latvijā šo vietu sauc par Peļļu gravu.

Tie, kas uzkāpuši tornī, pēc tam var steigšus neskriet prom uz nākamo objektu. Šī bus lieliska vieta nelielai atelpai ar pikniku, jo torņa tuvumā ir atpūtas vieta, kā arī brīvdabas estrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!