Foto: F64

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību laikā, kad valstī izsludināts ārkārtējais stāvoklis, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) slēdz daļu izveidoto tūrisma objektu, kur nav iespējams nodrošināt Covid-19 piesardzības pasākumu īstenošanu, piemēram, torņus, bunkurus un šaurās purva takas, portāls "Delfi" noskaidroja uzņēmumā.

Uzņēmums novērojis, ka pēdējā laikā būtiski pieaugusi cilvēku interese un vēlme doties dabā. Tomēr "Latvijas valsts meži" apzinās, ka ir nepieciešams nodrošināt drošu un atbildīgu atpūtu mežā, tādēļ vietas, kur nav iespējama sociālā distancēšanās 2 metru attālumā vai virsmu dezinfekcija, būs slēgtas.

"Pārējās dabas takas un atpūtas vietas arvien ir atvērtas, lūdzam iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot distanci šajos objektos. Tas ir mūsu visu labā," sacīja "Latvijas valsts mežu" pārstāvis Tomass Kotovičs.

Informācija par apmeklētājiem slēgtiem tūrisma objektiem pieejama "Latvijas valsts mežu" mobilajā aplikācijā "LVM GEO" un www.mammadabakarte.lv, tāpēc pirms došanās mežā uzņēmums aicina iepazīties ar jaunāko informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!