Foto: DELFI

Gide Gunta Trana sadarbībā ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru aicina sestdien, 11. jūlijā, pulksten 11 piedalīties cikla "Vai tu pazīsti savu pilsētu?" ekskursijā "Bīronu laiki Jelgavā". Ekskursiju cikls veltīts nozīmīgiem notikumiem Jelgavas 755 gadu ilgajā vēsturē.

Ekskursijā "Bīronu laiki Jelgavā" interesenti aicināti gides pavadībā izzināt nozīmīgus notikumus Jelgavas (Mītavas) 18. gadsimta vēsturē. Maršruts vedīs no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa uz Ģ. Eliasa Jelgavas Vēstures un Mākslas muzeju, kas pazīstama ar vēsturisko nosaukumu "Academia Petrina". Interesentiem būs iespēja uzzināt nozīmīgus faktus par ēkas vēsturi, kā arī par latvieti, studentu Ernestu Johanu Bīnemanu, kurš 1785. gadā uzbūvēja pirmo gaisa balonu, kas pacēlās Jelgavā. Tālāk ceļš vedīs uz blakus esošo Sv. Simeona un Sv. Annas pareizticīgo katedrāli, kur jau iepriekš atradās pareizticīgo baznīcas ēkas. Ekskursijas noslēgumā gide aicinās iepazīt Jelgavas pili, kas būvēta pēc arhitekta itāļa Frančesko Bartolomeo Rastrelli projekta, un kas ir viens no retajiem Jelgavas arhitektūras pieminekļiem, kas saglabājies līdz mūsdienām.

Tikšanās sestdien, 11. jūlijā, pulksten 11 pie Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalība bez maksas, ieejas maksa Jelgavas pilī – pieaugušajiem divi eiro, bērniem viens eiro. Ekskursijas ilgums līdz divām stundām. Ekskursijai iepriekš jāpiesakās pa tālruņiem 63005445 vai 63005447. Gides tālrunis 27025602.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!