Foto: DELFI
26. septembrī Smiltenes novada tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina piedalīties velobraucienā "Ieriteņo rudenī" un noslēgt aktīvā tūrisma sezonu Smiltenes novadā.

Šogad dalībnieki varēs iepazīt Variņu pagasta ainaviskās un kultūrvēsturiskās vietas. Kā jau ierasts, maršrutu laikā būs sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl interesantāku.

Dalībniekiem tiks piedāvāti trīs velo maršruti – 11, 26 un 44 kilometru garumā, lai katrs pasākuma dalībnieks varētu izvēlēties saviem spēkiem atbilstošāko. Visi trīs maršruti sāksies un noslēgsies pie Variņu tautas nama. Maršruti būs marķēti dabā pēc pasākuma norises vēl divas nedēļas, lai ikviens interesents tos varētu izbraukt sev vēlamā laikā.

Tikšanās pie Variņu tautas nama – dalībnieku reģistrācija no pulksten 10, starts braucienam pulksten 10.30.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 23. septembrim šeit, zvanot uz +371 29395200, vai klātienē Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3).

Dalība pasākumā ir bez maksas. Smiltenes novada TIC lūdz būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, jo tikai tā iespējams pasargāt pašiem sevi un apkārtējos. Tāpat TIC atgādina, ka, atrodoties uz ceļa un kustībā, obligāti jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, kā arī aicina lietot aizsargķiveres (bērniem līdz 12 gadiem tās ir obligātas).

Lai nokļūtu uz Variņiem no Smiltenes, būs pieejams transports ar piekabi. Ja nepieciešams, iespējams pieteikties Smiltenes novada TIC (Dārza ielā 3) vai zvanot uz +371 29395200. Transportā vietu skaits ir ierobežots.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!