Foto: Publicitātes foto
Pakrojas muižā šajās dienās floristi uzbūruši kāzu noskaņas – kāzu arku rotāšanas konkursā "Mīlestības arkas 2020" radīti 15 krāšņi un oriģināli meistardarbi, kas ieskicē arī 2021. gada kāzu arku rotāšanas tendences.

Kā "Tavs Dārzs" pastāstīja pasākuma pārstāve Edita Šimaite, floristi darbus radīja divas dienas. Kopumā konkursā tapušas 15 trīs metru augstas arkas, kuras veidojuši Lietuvas slavenākie floristi, kas iedvesmu smēlās no rudens, romantikas un Šekspīrisko kāzu tematikas.

Kāzu arku dekorēšanai dalībnieki varēja izmantot visu dabā pieejamo: sākot no koku zariem, sūnām, akmeņiem, līdz pat skaistākajām puķēm, dažādiem floristikas elementiem un detaļām. Kā atzīmē Šimaite, konkursā bija īpaši svarīga prasība – arkas jātaisa tā, lai tās var saglabāt pēc iespējas ilgāk, tāpēc jāizvēlas augi, kas nenovīstu, un par meistardarbiem muižas vidē varētu priecāties vismaz divas nedēļas nogales. Pasākuma organizatori apgalvo, ka "šīs kāzu arkas ne tikai priecē acis, bet arī ir dzīvs piemērs tiem, kas plāno savas kāzas, jo tieši šīs arkas parāda 2021. gada kāzu arku rotāšanas tendences".

Izveidotos darbus vērtēja arī žūrija, kuras vadītāja bija floriste, floristikas skolotāja Natalija Učvatova. Kāzu arku novērtēšanā iesaistījās arī Lietuvas puķu audzētāju savienības padomes priekšsēdētāja Daiva Gasjūniene un fotogrāfs Evalds Lasis.

Skaistās ziedu arkas Pakrojas muižā:

Komisija izvēlējās trīs uzvarētājus, kā arī piešķīra vēl divas papildu nominācijas. Par uzvarētājiem kļuva "Floristai ant ribos" floristi, otro vietu ieguva "A. Donos gėlės" floristi, bet trešo vietu – "Xflora" komandas rudens kāzu arkas ideja. Papildu nominācijas ieguva "JG floristika ir dekoras" floristi, kuri saņēma nomināciju "Sapnis vasaras naktī", bet pie vēl vienas nominācijas tika "Glamour gėlės" komandas košais un rudenīgais meistardarbs.

Pirmās vietas uzvarētāji "Floristai ant ribos" un viņu radošais vadītājs, florists Antans Mažonssaka atklāj, ka viņu arkā neieraudzīsim to, kas šobrīd ir moderns vai redzēts. "Mēs vienmēr esam pieraduši veidot unikālus mākslas darbus un risinājumus. Mūsu arkā saliktais ir oriģināls un vēl nekur nav īstenots, izmēģinājām jaunas tehnikas, kas, kā redzams, arī attaisnojās," tā Mažonssaka.

Par izrotātajām arkām var priecāties katru dienu vismaz līdz 20. septembrim, bet labu laikapstākļu gadījumā arī ilgāk.

Foto: Publicitātes attēli
1. vietas ieguvēji "Floristai ant ribos" floristu veidotā ziedu arka.
2. vietas ieguvēji "A. Donos gėlės" floristu rudenīgā ziedu arka.

Foto: Publicitātes foto
3. vietas ieguvēji "Xflora" komandas rudens kāzu arka.


Nominācijas "Sapnis vasaras naktī" ieguvēji "JG floristika ir dekoras" .
Foto: Publicitātes foto
"Glamour gėlės" komandas košais un rudenīgais meistardarbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!