Gulbenes novadā meklējamais Rankas muižas komplekss un tā teritorija pavisam noteikti prot pārsteigt – iekoptā apkārtne liek justies gluži kā pasakā.

Kā teikts ceļvedī "Visit Gulbene", Rankas muižas centra veidošana visticamāk sākusies pēc 1724. gada. Muižas dzīvojamā ēka celta ap 18. gadsimta vidu un vēlāk vairākkārt paplašināta. Tiesa, muižas ēka piedzīvojusi daudz – gan piedzīvojusi kara postu, gan divas reizes degusi. Šobrīd atjaunotas trīs Rankas muižas ēkas – klēts, stallis un Jaunā pils.

Protams, varens ir ne tikai ēku komplekss, bet arī apkārtne. Ēkas apjož arī 12 hektārus plašs parks ar skulptūrām un trīs dīķi – Romantiskais, Ainavu un Panorāmas dīķis, teikts Rankas muižas mājaslapā. Plašāk ar Rankas muižu un tās piedāvājumu vai iepazīties te.

Ko vēl apskatīt Gulbenes pusē meklē te, bet turpinājumā piedāvājam Gintas Ažukas skaisti iemūžinātos mirkļus no Rankas muižas un tās apkārtnes.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!