Foto: Māris Stiprais/ Stiprs foto
Fotogrāfijām no putna lidojuma piemīt īpašs šarms, un to pierāda arī fotogrāfa Māra Stiprā uzņemtās bildes Latvijas valsts mežu (LVM) Kalsnavas arborētumā. Rudenī šeit koki iekrāsojas košās krāsās, bet rīta agrumā un vakarpusē saule pielej ainavisko apkārtni.

Fotogrāfs šajā vietā attēlos iemūžinājis patiesi maģisku noskaņu – miglas vāli ieskāvuši visu apkārtni, bet vēlāk migla ir izklīdusi, kā rezultātā skatam paveras arborētuma košā un daudzveidīgā kolekcija.

Kā liecina informācija LVM mājaslapā, Kalsnavas arborētums ir viena no retajām vietām Latvijā, kur var aplūkot vairāk nekā 300 dažādu sugu un šķirņu skuju kokus. Tāpat tur var aplūkot vienu no lielākajām publiski pieejamajām peoniju kolekcijām Baltijas valstīs – tur kopumā ir vairāk nekā 280 šķirņu peonijas. Jūnijā ik gadu tiek rīkoti īpaši peoniju svētki, vien šis gads bija izņēmums.

LVM Kalsnavas arborētuma teritorijā ierīkotas ne tikai taciņas, īpašs skujukoku labirints, hortenziju dārzs un ūdensrožu dīķi, bet arī skatu tornis, no kura paveras skats uz ainavisko apkārtni. Plašāku informāciju par biļešu cenām var izlasīt šeit.

Foto ieskats Kalsnavas arborētumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!