Foto: DELFI
Nav jābūt zinātniekam, lai saprastu – Latvijā netrūkst dabas mīļotāju. Aizšaut izstaigāties uz tuvējo dabas taku vai nedēļas nogalē pazust kādā omulīgā mājiņā pie jūras noteikti ir lielisks variants, taču aizraujoši atpūsties var arī citādi, teiksim – izaicinot sevi un pavadot dabā ilgāk par dažām stundām. Ja rutīna pamatīgi nogurdinājusi, ideja doties pārgājienā ir kā radīta tev!

Pārgājiens nav gluži pastaiga pa kādu koka laipu vai izpļautu tīrumu – var nākties gan izbrist kādai ūdenstilpei, gan arī pārvarēt nokritušo koku barikādes, taču rezultātā iespējams sevi atalgot ar krāšņiem skatiem un sajūtām, kas daudziem aiziet secen. Tas, protams, nozīmē, ka nepieciešams atbilstoši sagatavoties, tērpjoties ērtā apģērbā un jau laicīgi parūpējoties izsalkuma remdēšanu, kas pretējā gadījumā ātri vien sabojās pārgājiena prieku.

Latvijas robežās netrūkst ārkārtīgi interesantu un dažādu grūtības pakāpju maršrutu, kas izveidoti atbilstoši cilvēku spējām. Var soļot gar jūru, pa mežiem vai ievērojamiem plašumiem, pa ceļam piestājot dabas ieskautos apskates objektos, kuri vilina ar vēstures stāstiem un noslēpumainību.

Lai pārliecinātos, ka gājiens būs tā vērts, iesakām ielūkoties maršrutu aprakstos un fotoattēlos, kuri jau rīt var pavērties arī tavām acīm!

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!