Foto: Jēkabs Andrušaitis/Artis Šukots/Elisa Rudzīte
Mēs visi zinām tādas brīnišķīgas vietas kā Ogres Zilie kalni, Lielais Ķemeru tīrelis un Tērvetes dabas parks, kur ik nedēļas nogali izstaipīt kājas, izventilēt plaušas un prātus dodas dabas mīļotāji. Šīs ir populāras, taču ne tuvu ne vienīgās vietas, kurās skaisti un interesanti pavadīt savas brīvās dienas. Kādi jaunatklājumi pēdējos mēnešos atrasti un kuru īsti nenovērtētu galamērķu virzienā ieteiktu palūkoties arī citiem, vaicājām sešiem ceļošanas entuziastiem, kuru braucienus pa pasauli šobrīd aizstāj Latvijas bagātību apgūšana.

Lejas ezers, Vērenes burvība un Stompaku purvi

Meklējot jaunas vietas, kur doties nedēļas nogalē, Alīna un Jēkabs Adrušaiti, bloga "www.sapnumedniece.lv" veidotāji, uzgājuši "Latvijas valsts mežu" interaktīvo karti un ievērojuši vairākas labiekārtotas atpūtas vietas, par kurām iepriekš nebija dzirdēts. "Jau nākamajā dienā devāmies izpētīt Lejas ezeru Daugmales pagastā. Šeit iespējams ērti piebraukt ar auto, apkārt ezeram izvietoti vairāki piknika galdi. Dienā, kad šeit viesojāmies, bija no –12 līdz –18°C, tāpēc arī cilvēku bija maz. Viena ģimene sev gatavoja slidotavu, daži pastaigājās ar suņiem, redzējām arī kādu grupu, kas devās pārgājienā."

Pirmajās ziemīgajās dienās Alīna un Jēkabs devušies Vērenes virzienā. Galamērķis bija Vērenes uguns novērošanas tornis, kurā diemžēl šobrīd uzkāpt nevar, taču pavisam nejauši viņi atklājuši arī skaisto Vērenes muižas ozolu aleju, kuru Dabas aizsardzības pārvalde klasificējusi kā aizsargājamu aleju. Turpat netālu atrodas arī pati Vērenes muiža, kas šobrīd ir diezgan bēdīgā stāvoklī, teic ceļotāji.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!