Foto: DELFI
Skaistajā dārzā Ķemeros, kur puķes zied kā krāšņas kupenas, rosās Ņina un viņas meita Sigita Drieka ar savu vīru. Šis dārzs ir paaudzēs lolots dārgums – ja sākumā dārzu kopa Ņina, tad nu jau kādus 10 gadus tā lološanā aktīvi iesaistās arī viņas meita, kas nu pārņēmusi kopšanas stafeti. Pūliņi ir arī novērtēti – dārzs ieguvis apbalvojumu "Jūrmalas pilsētas skaistākais īpašums 2020". Ņina, satiekot mūs, smejoties saka: "Es jau neesmu galvenā ravētāja!" Šeit, kā izrādās, galvenā priekšniece un ravētāja ir Sigita!

Dienu pirms mūsu ciemošanās Ķemeros valdīja pamatīgs vējiņš – nolauzti pat daži koki. Toties ģimenes dārzs no postījumiem ir pasargāts. Reizēm lielākā pūtienā cieš arī ģimenes skaistie puķu podi, kas sašķīst sīkās lauskās. Mūsu vizītes laikā jūlija izskaņā skaistais dārzs ir nedaudz pielijis, jo saule šajā dienā mijās ar mākoņiem. Ja stundu pirms mūsu ierašanās ik pa laikam līņāja, tad tagad lietus ir mitējies. Sēžam dārzā, malkojot saimnieču pašu lasīto piparmētru tēju.

Pagājušā gada septembrī apritēja 16 gadi, kopš ģimene dzīvo Ķemeros. Iepriekš Ņina dzīvoja dzīvoklī Kauguros, bet, cītīgi 17 gadus strādājot "Dzintarkrastā", piepildījusi sapni par savu privātmāju. Meitai atstāts dzīvoklis, bet privātmājā Ņina dzīvojusi un iekopusi dārziņu kopā ar meitas vīra mammu Māru. Ņina atminas, ka dārzs nav bijis neko labā stāvoklī – bija jāiegulda ļoti liels darbs, lai to savestu kārtībā. Tika nojauktas arī dažas ēkas, kas savu laiku bija nokalpojušas. "Šeit ir ieguldīts milzīgs darbs," rādot vecās dārza fotogrāfijas, saka Ņina. Abas ar Māru un čaklajiem palīgiem izdarījušas ļoti daudz, taču pirms aptuveni 12 gadiem Mārīte devās mūžībā. "Viņa aizgāja... Bet vienalga sāp," asarām acīs atzīst Ņina. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!