Foto: F64

Onkoloģija – nacionālā prioritāte. Ar tik skaļu nosaukumu ceturtdien, 2. maijā, tika pieteikta darba pie jauna veselības aprūpes pakalpojumu uzlabošanas plāna onkoloģijas jomā 2025.-2027. gadam uzsākšana.

Arī veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) sanākušajiem sacīja, ka valdība kopumā atbalsta onkoloģiskās aprūpes izcelšanu kā nacionālo prioritāti, tāpat akcentējot, ka otrdien valdība apstiprināja jaunus kompensējamos medikamentus onkoloģijas pacientiem. Viņš uzsvēra, ka jāstrādā, lai pacientiem atklātu vēzi laicīgi, un tad varētu nodrošināt individuāli medikamentus. Tāpat viņš norādīja, ka nepieciešams izglītot sabiedrību, ka diagnostiskais skrīnings ir ļoti svarīgs laicīgai saslimšanas atklāšanai.

Ministrs no visiem iesaistītajiem sagaida precīzus rezultātus, indikatorus, pēc kā vadīties, kā arī nopietnu attieksmi, atbildību, idejas, arī trakas idejas un jaunus risinājumus, solidaritāti. "Mums jābūt tikpat agresīviem kā slimībai, lai ar to cīnītos," sacīja ministrs.

Veselības ministrija, definējot sasniedzamos rezultātus, jaunas visaptverošas un ilgtspējīgas pieejas onkoloģiskajā aprūpē izstrādē, paredz, ka taps jauns un mūsdienīgs veselības pakalpojumu uzlabošanas plāns – ar būtiskākajām prioritātēm un lielāko ietekmi uz sabiedrības veselību, izmērāmiem rezultātiem.

Ilglaicīgāki plāni, dati, cilvēkresursi, medikamenti…

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!