Foto: Shutterstock

Pēc krūts vēža audzēja operācijas Dzintrai Savitskai bija jāpiesakās staru terapijai, lai turpinātu atlabšanas procesu. Tomēr te sieviete saskārās ar šķēršļiem – viņas dzīvesvietai tuvākajā, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, procedūrai nepieciešamā aparatūra nebija pieejama. Viņa regulāri zvanījusi slimnīcai, bet saņēmusi tikai atbildi "zvaniet pēc nedēļas". Sieviete pieteikusies procedūrai Rīgā, Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS), bet arī tur, mēnesi gaidot vizītes dienu, vajadzīgo pakalpojumu nav saņēmusi – tikai izvizinājusies uz galvaspilsētu. Par šo situāciju viņas meita Justīne paudusi sašutumu mikroblogošanas vietnē "Twitter". Situācijas risināšanā iesaistījies Nacionālais veselības dienests (NVD), situāciju atzīstot par nepieņemamu un aicinot slimnīcām sniegt paskaidrojumus.

No Rīgas uz Daugavpili

Sarunā ar portālu "Delfi" Dzintra izstāsta visu situāciju. 1. martā mamogrāfa izmeklējumā viņai atklāts krūts vēzis sākuma stadijā. Operācija Daugavpils reģionālajā slimnīcā notikusi 13. aprīlī – par šo visu procesu viņai sūdzību nav, sieviete tikai uzslavē ārstu profesionālo darbu. Pēc tam viņai vajadzējis pieteikties staru terapijai, bet ārsts teicis, ka Daugavpilī "starošana nestrādā, jo viņi maina aparatūru, lai es piesakos uz Rīgu, jo nezina, kad Daugavpilī sāks strādāt". Lai uzsāktu staru terapiju, pirmais posms ir datortomogrāfija.

Maijā Dzintra zvanījusi uz Stradiņiem – viņu pierakstījuši uz 19. jūniju. Tāpat viņa regulāri zvanījusi uz Daugavpils slimnīcu, jo uz Rīgu tik tālu no Aglonas negribējies braukt. "Viņi nepārtraukti neko konkrētu neteica – zvaniet pēc nedēļas, zvaniet pēc nedēļas," nosaka Dzintra. Pēdējoreiz viņai teikuši, ka piektdien, 16. jūnijā, Rīgā skata licenci staru terapijas aparātam Daugavpilī.

Gandrīz līdz pēdējai dienai pirms vizītes Stradiņos, Dzintra nav zinājusi, cikos viņai jāierodas uz procedūru.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!