Labām idejām ir lemts piepildīties – cilvēku ar invaliditāti un viņu draugu apvienība "Apeirons" ir laidusi klajā jaunu, būtiski papildinātu "Mapeirons" versiju. Tā ļauj ikvienam ātri un viegli sameklēt precīzu un pārbaudītu informāciju par vietu, uz kuru plānots doties, un tās pieejamību cilvēkiem ratiņkrēslos, vecākiem ar bērnu ratiņiem, pieejamām stāvvietām, tualetēm utt., pastāstīja Kurzemes plānošanas reģiona "NatAc" projekta vadītāja Alise Lūse. Mājaslapā apkopota plaša informācija par pieejamajām vietām ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā un Somijā.

2020. gada oktobra nogalē, sadarbojoties ar Kurzemes plānošanas reģionu, Rietumigaunijas tūrisma asociāciju, Pērnavas pašvaldību un Somijas parku un dabas pārvaldi, ir noslēdzies vairāku mēnešu darbs "Mapeirons" vietnes uzlabošanā. Tagad jaunizveidotā mājaslapa piedāvā redzēt pieejamās vietas ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs, pakāpeniski pievienojot arvien jaunus pieeamos objektus un informāciju vairākās valodās.

Būtiski uzlabota sadaļa par pieejamajām dabas takām, veicot apjomīgus taku apsekojumus Latvijā, Igaunijā un Somijā 2019. un 2020. gadā un izveidojot atsevišķu atvērumu par katru pieejamo vai daļēji pieejamo dabas taku. Katrai takai publicēts detalizēts tās apraksts, karte "gpx" formātā un informācija par takas garumu, veidu, kā arī cita būtiska informācija, tajā skaitā arī foto, lai palīdzētu viegli un ātri orientēties un saprast, kas un cik lielā mērā konkrētajā takā un tās apkārtnē ir vai nav pieejams.

Darbā iesaistītie atzīst, ka ar patiesu prieku turpinās papildināt informāciju par pieejamām vietām jaunajā vietnē un darīt pasauli visiem arvien pieejamāku. Tāpat pārstāvji aicina dalīties informācijā – ja arī tev ir zināma kāda dabas taka vai vieta, kas varētu būt pieejama visiem, bet vēl nav iekļauta mājaslapā, raksti uz mapeirons@apeirons.lv vai piesaki objektu "mapeirons.eu".

Ar karti vari iepazīties šeit.

Mājaslapa ir izstrādāta cilvēku ar invaliditāti un viņu draugu apvienības "Apeirons" un Kurzemes plānošanas reģiona īstenotajā projektā CB786 "Dabas pieejamība visiem" (NatAc) ar Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014.-2020.gadam atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!