Foto: DELFI

Pārceļot lielāko daļu rūpniecības uzņēmumu tālāk no galvaspilsētas robežām, Tallinā rekordlielā ātrumā atdzimst noplukušie kvartāli. Izbijušu fabriku drupās top jauni, moderni kvartāli, kuros saglabāts senatnes šarms. Turklāt ar tūristiem un pilsētas iedzīvotājiem komunikācija norit trīs valodās – igauņu, angļu un krievu. Tallina attīstās ārkārtīgi strauji. Un, ko igauņi vēl nav paspējuši pārbūvēt, to viņi izīrē Holivudai! Tā nu portāls "Delfi" devās ekspedīcijā uz vairākām daudzsološām vietām Igaunijas galvaspilsētā.

Grūti noticēt, ka vēl nesen tur bija pussabrukušas industriālās ēkas. Patiesībā dažu restorānu un klubu pagalmos vēl var redzēt graustus, kuri gaida savu restaurēšanas mirkli.

Piritas promenāde. Uzkāpt uz mīnas un nenožēlot

Kas tur bija senāk?

Noliktavu un šķūņu, kas celti vēl pirms Pirmā pasaules kara, drupas. Tallinas pasažieru ostas rajonā 2000. gadu sākumā uzņēma seriālu "Nāvīgais spēks" ("Убойная сила").

Kas tur ir tagad?

Saulrietu baudītāju sapnis! Promenāde, kas stiepjas gar jūru, labiekārtota ar sporta un atpūtas laukumiņiem, šūpolēm un rāpšanās sienām bērniem. Visur uzstādīts apgaismojums, ierīkoti veloceliņi, slēdzamas riteņu novietnes un riepu uzpumpēšanas punkti. Malās sastādīti koki un krūmi, papīra kuģu un zemūdens mīnu formā izveidotas strūklakas. Vakaros tur top neskaitāmas fotogrāfijas, kas pārpludina sociālos tīklus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!