Foto: DELFI

Teikšu, kā ir, – man Berlīne nekad nav saistījusies ar vietu, kur braukt atpūsties ar bērniem. Tā vairāk ir pieaugušo – kultūras gardēžu, arhitektūras un vēstures entuziastu – pilsēta. Berlīnes opera, muzeju sala, mūris, Reihstāgs, Brandenburgas vārti, "17 pavasara mirkļi", Uzvaras kolonna un modernā Šprē upes promenāde. Nekā pārāk aizraujoša tiem, kas ir vecuma grupā "zem 12". Un tomēr, un tomēr... Kā būtu ar nelielu izmeklēšanu un detektīvu būšanu?

Protams, ikviens ārzemju ceļojums bērnam ir piedzīvojums – lidojums, sveša, nezināma un milzīga pilsēta, cita valoda. Tomēr gribas kādu izklaidi, kas patiktu tieši mazajam ceļotājam. Neliela atkāpe – Berlīne šajā ziņā ir lieliska ar savu Zooloģisko dārzu. Te bērns pirmo reizi mūžā var dzīvē ieraudzīt multenēs un filmās iepazītus tēlus – pandu, ziloni, haizivi, raju, gorillas. Par šovu parūpēsies pingvīni, kalnu kazas un jūras lauvas, kas nepaguruši rotaļājas un rīko "ātrumsacīkstes". Berlīnes Zooloģiskajam dārzam mierīgi var ieplānot veselu dienu, pat rudenī. Akvārijam, kas aizņem trīsstāvu ēku, mums spēka jau vairs nepietika, pirmajā stāvā bērns "nolūza". Kopumā zoodārzā pavadījām vairāk nekā piecas stundas!

Plānojot šo braucienu un domājot, kā izklaidēt jaunāko ceļotāju, ienāca prātā doma apvienot patīkamo ar lietderīgo. Uzdot bērnam izlasīt Ēriha Kestnera "Emīlu un Berlīnes zēnus", kas noderēs skolā, un pēc tam atrast Emīla piedzīvojumu maršrutu jau reālajā šodienas Berlīnē. Mājas darbs tika izdarīts, un grāmatu rotāja vairāk nekā 15 krāsainas līmlapiņas vietās, kur pieminētas konkrētas adreses. Interesanti, ka gandrīz visas grāmatā piesauktās ielas un laukumi arī šobrīd tiek dēvēti tieši tāpat, kas ļoti atvieglo "izmeklēšanu". Viesnīcā (starp citu, par to būs interesants stāsts nedaudz vēlāk!) paņemtajā pilsētas bezmaksas kartē atzīmējām grāmatā pieminētās vietas un izstrādājām maršrutu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!