Sigulda apbur ar dabas skaistumu visos gadalaikos. Gan rudens zelta lapu ietērpā, gan balto sniega kupenu segā šeit ir brīnumaini skaisti, tāpēc, tuvojoties svētku laikam, Siguldas pils kvartālā šobrīd aplūkojami pieci Ziemassvētku lielformāta mākslas gaismas objekti, kuri iedzīvinās Ziemassvētku sajūtu katrā no mums. Maģiska noskaņa būs sajūtama arī Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, kur mākslinieks Ivara Mailītis radījis Ziemas pasaku mežu.

Dekorētais Siguldas pils kvartāls šogad sveicienu Ziemassvētkos saistījis ar ticību brīnumiem, ģimenes klātbūtni un paaudžu paaudzēs iemīļotiem pantiņiem, kas pieaugušajiem un bērniem ir nozīmīgi un atgādina par kopā būšanu. Piecu Ziemassvētku pantiņu motīvi caurvijuši Siguldas pils kvartāla gaismas objektu stāstu. Pie katra gaismas objekta ir iespējams ieklausīties dabas skaņās un dzejolīša lasījumā. Būs "Sietiņš" ar kristāla zvārgulīšu skaņu, "Leduspuķe", ko pavadīs vēja skaņa, "Mēness" ar attālām suņu rejām un gurkstoša sniega skaņu, "Slidkalniņš" ar bērnu čalām, bet pie "Lelles un zirdziņa" varēs sajust tirgus kņadu tai raksturīgā skanējumā.

Ziemassvētku lielformāta mākslas gaismas un skaņas objektu autore ir māksliniece Iveta Šmita, savukārt bērnības dzejoļus ierunājis aktieris Jānis Āmanis.

Pastaigu laikā svētku sajūtu iespējams iegūt arī gaismiņu ieskautajās Siguldas pilsdrupās, bet Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa iespējams paviesoties mākslinieka Ivara Mailīša radītajā Ziemas pasaku mežā.

Turpat aplūkojami Ziemassvētku brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbūris kustīgus karuseļus ar bērnības iemīļotajām lellēm un rotaļlietām, kā arī noslēpumainu ēnu teātri. Aplūkojamas arī mākslinieces Ināras Liepas radītās skulptūrlelles.

Siguldas pils kvartāla Ziemassvētku objekti ir apskatāmi līdz 15. janvārim gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā.

Sigulda aicina šajos Ziemassvētkos pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni, dodoties pastaigās svaigā gaisā un atrodot ko neatklātu dabas taku maršrutos, kas aplūkojami šeit.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!