Foto: Publicitātes foto
Šogad Ziemassvētku rotājumi Latvijas pilsētās ir cits par citu skaistāki un košāki. Visi steidz tvert svētku sajūtu un dodas brīvdienu maršrutos apskatīt izdekorētās dabas takas, rotātās egles un mirdzošās pilsētas. Dodies uz Saldu, lai aplūkotu kā pilsēta sagaida viesus un iepriecina vietējos iedzīvotājus.

Krāšņi un mirdzoši vizuļo dažādi Ziemassvētku rotājumi, Oskara Kalpaka laukumā darbojas "Gardumu bodīte" un "Labumu bodīte", ir atvērts arī jauns Ziemassvētku namiņš "Terasē", kur katru vakaru, līdz pat 9. janvārim, var sastapt Ziemassvētku rūķus, noskaitīt dzejolīti un iegūt kādu kārumu. Pilsētā īpaši izvietoti gaismas objekti, atdzīvinot pilsētas vēstures ainas.

Saldus ezerā, kas atrodas pavisam tuvu centram, ciemiņus sagaida buru laiva un ar savu spožumu vilina sevi apskatīt tuvāk. Bērni noteikti priecāsies par vakara gaismiņu pastaigu. Arī pašā Saldus pilskalnā mirdz Saldus ģerbonī atainotā pils. Šis pilskalns ir valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis un par to ir saglabājušās daudz un dažādas teikas, kuras parasti stāsta par saldo dzīvi kalna iekšpusē un beidzas ar teikumu: "Saldu ēdu, saldu dzēru, Saldus kalna galiņā".

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts ar prieku stāsta, ka visskaistākais skats vērojams iestājoties krēslai, kā arī no Saldus ezera pludmales. Izgaismotie objekti iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs apskatāmi līdz 2022. gada janvāra beigām.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!