Foto: Shutterstock

Pēc sarunu pilnām un ģimenes sajūtu piesātinātām Ziemassvētku vakariņām, tā vien gribas nedaudz izrauties un pabūt vienam ar savām domām. Ja vēlies doties pastaigā ar dramaturģijas piedzīvojumu pa īpaši sagatavotiem maršrutiem, tad noteikti aplūko "Audio Pastaigu" piedāvājumu. Maršruti pieejami pa Rīgas centru, Pārdaugavu vai Liepāju. Biļetes iespējams iegādāties šeit. Pastaiga kā piedzīvojums ar audio stāstu, kas vidi apkārt parādīs pavisam citā gaismā!

"Audio Pastaigas" pagaidām piedāvā piecas dažādas sajūtu pastaigas, kur pa it kā jau ierastām ielām staigājot, ieraudzīsi tās citām acīm. Mūzika savienojumā ar dzejas izlasēm, dažādi stāsti par vēsturiski nozīmīgiem cilvēkiem un notikumiem Latvijā, raksturo šo piedzīvojumu. Pastaigu piedāvājumā ir maksas maršruti, taču pieejams viens bezmaksas maršruts "Ojāra soļi." Lai dotos šajās pastaigās nepieciešama viedierīce un audio austiņas.

Sajūtu maršrutā "Ojāra soļi" dosies pa dzejnieka Ojāra Vācieša tuvām un mīļām Pārdaugavas vietām – Māras dīķa apkaimi un Arkādijas parku. Dzejas izlases, dramaturģijas un mūzikas savienojums katram gājējam savīsies citādā noskaņu un izjūtu gammā.

Maršrutam ir īpaši veidota skaņu partitūra, kas sastāv no vairākām komponistu Jēkaba Nīmaņa un Edgara Raginska veidotām oriģinālkompozīcijām un Pētera Plakida skaņdarbu aranžijām.

Pastaigā "Aleksandrs un Čaks" raksturīga rakstnieka mijiedarbība ar pilsētu Rīgu, mīlestību, sievietēm un varu. Šis ir skanošs ceļojums laikā un telpā. Tas sākas no puikas, vārdā Aleksandrs un ved līdz dzejniekam Čakam. Stāsts parāda dažādos Čakus – mīlošo, trauslo dzejnieku Sašiņu, pilsētas šarma aprakstītāju Aleksandru, padomju varai kalpojošo CikCaku un latviešiem tik svarīgo "Mūžības skarto" autoru Čaku. Tajā savijas Čaka dzeja un proza, laikabiedru liecības, saviesīgas uzrunas un runas, Rīgas skaņas un dziļi personīgas Čaka pārdomas.

Savukārt "Nekad nezūdošās Pārdaugavas" stāstā ir iespējams nokļūt 1976. gadā, kad dzīvoja pagrīdes elektroniskā mūzika. Šis bija elektroniskās mūzikas pirmsākums un aizsākās Pārdaugavā. Klausies un sastopies ar kādu pagrīdes dalībnieci un daudzu citu apvienību radīto mūziku, stāstiem un dzīvēm.

"Strauta uguns" ir pastaiga pa Rīgas centru, kurā piedzīvosi divus pavisam patiesus stāstus kā mainoties varām, mainās cilvēku likteņi. Audio ieraksta ilgums ir divas stundas, kas patiesi liks teleportēties prātam un garam.

Pēdējā, taču ne mazāk saistošākā ir "Kurelieši: Nakts pirms ausmas", kura norisinās Liepājas karostā. 1944. gadā daži drosmīgākie latviešu virsnieki uzņemas aizsargu pulka vadību vācu pakļautībā, lai atkāpšanās gadījumā, pirms visu Latvijas teritoriju atkārtoti okupējusi Padomju savienība, atjaunotu un ar Sabiedroto atbalstu nosargātu Latvijas Republikas suverenitāti.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Audio Pastaigu" mājaslapas.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!