Foto: Shutterstock
Šajā pasaulē gandrīz visam ir sava cena, un tā arī cilvēki dzīvo un atpūšas – atbilstoši savai rocībai un iespējām. Taču ikvienu ir kārdinājusi un vilinājusi doma "padzīvot zaļi", kā tiem, kas var atļauties vairāk – lielāku māju, dārgākas kurpes, jaudīgāku auto, vecāku konjaku, arī – smalkākas atpūtas iespējas.

Arī ziemas aktivitātes, kā viss šajā dzīvē, ir atkarīgas no tā, cik biezs ir paša maciņš. Ja tas ir plānāks, slēpošanas priekus var baudīt pašu mājās vai aizšaut tepat pie igauņiem uz Munameģi. Ja, izvēloties slēpošanas kūrortu, cena nav noteicošais, tad paveras visa Eiropa. Ieskatīsimies, kādi ir slēpošanas kūrorti, kurus par ekskluzīvākajiem un dārgākajiem atzinuši teju visi specializētie un nespecializētie mediji un portāli un kurus lielākā daļa no mums, visticamāk, neizbaudīs.

No vienas puses – slēpošana ir slēpošana, uz kalna visi vienādi un arī lejā tiek vienādi, kurš graciozāk, kurš neveiklāk. Atšķirības sākas brīdī, kad jāizvēlas komforts, kādā tiks pavadīta slēpošanai atvēlētā viena vai divas nedēļas. Var dzīvot attālākā un pieticīgākā viesu mājiņā, var dzīvot smalkā spa viesnīcā kūrorta centrā ar vannasistabu marmorā un zeltā, izcilu restorānu un fantastisku kalnu skatu no baseina, trenažieru zāli un skaistumkopšanas saloniem. Atsevišķos kūrortos Šveicē ir iespējams uz kādu laiku rezervēt visu nogāzi, portālam "Delfi" stāsta zinātāji, tāpat var nolīgt helikopteru, kas aizvizina uz neskartām nogāzēm, un tad būt pirmajiem, kas sniegā ievelk slēpju pēdas.

Iepazīstieties, Eiropas dārgākie slēpošanas kūrorti!

Kurševela, Francija

Kurševela ir neparasts kūrorts, kur rindā pat pie "McDonalds" stāv "Ferrari" un citi superauto. "Ko jūs vēlaties pie saviem frī, kundze?" – "Briljantus!" skan atbilde ar izteiktu krievu akcentu.

Kurševela ir iedalīta četros līmeņos pēc augstuma, un augstākais – "Courchevel 1850"– ir vissmalkākais un dārgākais. Glamūru un bagātību šajā nelielajā ciematiņā kalnu ielejā ienesa turīgie krievu tūristi, kas aizlidināja "kosmosā" nekustamo īpašumu un viesnīcu cenas. Tas savukārt pievilka citas slavenības, un redzēt viesnīcu atstājam Džordžu Klūniju, Kristīnu Agileru vai Deividu Bekhemu "Courchevel 1850" ir normāla parādība, tāpat kā helikopteru dzinēju troksnis, kas atved kārtējos bagātniekus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!