Foto: Privātais ahīvs
Ja vārdnīcā pretī vārdu salikumam "piedzīvojumu meklētāji" būtu fotogrāfija, tad tai noteikti būtu jābūt Ragausku ģimenes bildei: Oksana, Pauļus un divas viņu meitas – Lija (4 gadi) un Urte (1 gads). Novembra beigās viņi visu savu iedzīvi sakrāmēja padzīvojušā busiņā un devās uz otru pasaules malu. Šobrīd ģimene jau pievārējusi vairāk nekā 10 000 kilometru.

Ģimene apciemojusi astoņas valstis – Poliju, Slovākiju, Ungāriju, Rumāniju, Bulgāriju, Turciju un Armēniju – un virzās uz Irānas pusi.

Kā viņiem izdodas ceļot ar tādu mazu "mājiņu uz riteņiem" bez īpašām ērtībām? Kāpēc ik pa laikam nākas mainīt ceļojuma plānus? Cik var ietaupīt, ceļojot šādi? Šos un citus jautājumus lietuviešu "Delfi" uzdeva šiem trakajiem ceļotājiem.

Novembrī izbraucot no Lietuvas, ģimene bija ieplānojusi uz Jauno gadu būt Dubaijā, taču, tā kā pandēmijas laikā nepārtraukti mainījās ierobežojumi, notika būtiskas sākotnējā plāna korekcijas.

Dubaijas vietā Armēnija, visu ērtībai – dienaskārtība

"Jauno gadu mēs sagaidījām Gruzijā, kur plānojām ierasties ceļojuma otrajā pusē. Tā sanāca vēl arī tāpēc, ka pirmās pāris nedēļas un pirmo valsti mēs izskrējām cauri, meklējot labus laikapstākļus. Var teikt, ka bēgām no sniega, un silts laiks mūs sagaidīja tikai Rumānijā. Un tad sākām atpūsties," par saviem piedzīvojumiem stāsta Pauļus Ragausks. "Turcijas dienvidaustrumu piekrastē piebremzējām un sākām skatīties pa malām. Mūs ļoti pārsteidza ne-tūristu Turcija – ceļu platums, dabas skaistums un vietējo iedzīvotāju vienkāršība. No Turcijas bijām plānojuši tālāk doties uz Kipru un tad uz Izraēlu. Bet, tā kā plāni mainījās, nolēmām braukt uz Irānu. Tikām līdz Gruzijai, Batumi, kur Irānas konsulātā uzzinājām, ka nāksies nedaudz pagaidīt, līdz varēsim iebraukt šajā valstī. Šobrīd esam Armēnijā. Cilvēki te ir citādi, ir viesmīlīgi, bet ne pārspīlēti, jūt smalko robežu, kad viesmīlība kļūst apnicīga. Bet mums jau ir Irānas vīzas, un mēs esam tuvu tam, lai virzītos tālāk."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!