Foto: Lithuania Travel
Līdz ar siltā laika iestāšanos un pavasara pilnbriedu, "Lithuania Travel" sadarbībā ar valsts tūrisma informācijas centriem, sagatavojis piecus ieteikumus krāšņākajiem un ziedošākajiem galamērķiem Lietuvā. Kā norāda "Lithuania Travel" tūrisma eksperte Neringa Sutkaitīte, pavasaris ir ideāls laiks, lai izzinātu Lietuvas patieso skaistumu.

Narcišu ziedēšana Lietuvas kūrortpilsētā

Lai gan narcišu pirmsākumi meklējami jau senās Grieķijas laikos, Eiropā šī puķe savu popularitāti ieguva tikai pirms pāris gadsimtiem. Šie ziedi ir īpaši iemīļoti Lietuvas kūrortpilsētā Druskininkos, kur katru gadu Vijuneles parkā uzplaukst neskaitāmas dzeltenās narcises.

Vijuneles parkā pavasaros zied vairāk nekā pusmiljons ziedu, un tas noteikti ir skats, ko nedrīkst palaist garām. Narcišu ziedēšana Duskininkos ir lielisks galamērķis arī romantiskai atpūtai divatā, jo, kā norāda Druskininku tūrisma centrs, līdz ar pavasari pilsēta sagatavojusi īpašus piedāvājumus un tūres tieši pāriem.

Foto: Lithuania Travel

Prīmulas no Nobela prēmijas ieguvēja grāmatas lapām

Apmeklējot Šeteņus, Nobela prēmijas laureāta, dzejnieka un esejista Česlava Miloša dzimšanas vietu, nav iespējams nepamanīt šī reģiona krāšņos savvaļas ziedus. Nevežis ielejā, kas zināma arī kā Milošas pļava, krāšņi zied prīmulas, kas daudz pieminētas arī dzejnieka autobiogrāfiskajā romānā "Isas ieleja".

Tā kā tiek uzskatīts, ka prīmulu ziedi uzlabo garastāvokli, vislabāk tie būs piemēroti cilvēkiem, kas izjūt lielu stresu vai bieži ir sliktā garastāvoklī. Zieds, ko mīļi dēvē arī par "zelta atslēdziņu", iezīmē pāreju uz vasaras laiku.

Sakuras pieredze – skaistums, smarža un garša

Visu iemīļotās sakuras jeb japāņu ķiršu koki, ir atrodamas arī Lietuvā. Viena no vietām, kuru var apmeklēt šī koka cienītāji, ir Sakuru parks Viļņā. Šo vietu iemīļojuši vietējie iedzīvotāji un tūristi, kas šeit ierodas, lai paēstu pusdienas, uzņemtu selfiju vai baudītu negaidītus mūzikas vai mākslas priekšnesumus.

Tikmēr Marijampolē sakuru mīļotāji pulcējas Kaķu pagalmā. Starp sakurām apmeklētāji var apskatīt arī vairākas gleznas un tiek aicināti saskaitīt kaķu statujas, kas piederējušas pilsētas dibinātājai, grāfienei Pranciškai Butlerienei.

Savukārt jaunu garšu meklētājiem ir iespēja nogaršot sakuras Eiropas lielākajā sakuru dārzā, kas atrodas Mažučos, Kretingas rajonā. Šeit visu sakuras ziedēšanas laiku tiek rīkotas tējas degustācijas ceremonijas. Tēju gatavo no sakuras ziediem, kas marinēti japāņu plūmju etiķī un apkaisīti ar jūras sāli — šāda veida tēju Japānā dzer tikai īpašos gadījumos.

Foto: Lithuania Travel

Mazās margrietiņas autentiskā muižā

Margrietiņas ir Ilzenbergas muižas lepnums. Šī muiža atrodas uz Lietuvas un Latvijas robežas. Tās 17,5 hektāru plašai parks ir lieliska vieta, kur pastaigāties un izbaudīt augstmaņu dzīves noskaņu.

Ap parku ir neskaitāmi daudz skulptūru, kā arī autentiski restaurēta klēts. Ziedošajā parkā atrodama arī Stelmuže koka – viena no senākajiem ozoliem Eiropā – 3D replika.

Turklāt šī ir viena no retajām muižām Baltijā, kas turpina dabiskās saimniekošanas tradīcijas un piedāvā organizēt pikniku starp margrietiņām neaizmirstamam pavasara baudījumam.

Foto: Lithuania Travel

Lietuvas brīvības zieds starp 200 000 krustu

Maijā tūkstošiem neaizmirstulīšu zied Krusta kalnā — tā ir pasaulslavena apmeklēšanas vērta vieta netālu no Šauļiem. Tradīcija nest krustus uz šo kalnu sākās pirms gandrīz 200 gadiem, un 20. gadsimta sākumā tā jau bija kļuvusi par svētvietu mesām, lūgšanām un svētceļojumiem. Mūsdienās neaizmirstulītes visā Lietuvā kļuvušas par simbolu, lai pieminētu padomju agresiju Viļņā deviņdesmito gadu sākumā.

Lai gan Krusta kalns izskatās iespaidīgi jebkurā gada laikā, pavasarī kalns kļūst zils, jo tajā aug tūkstošiem neaizmirstulīšu, padarot skatu vēl iespaidīgāku. Īpaši skaists tas ir "zelta stundas" laikā. Skaistākos zilo puķu lauku skatus varēs baudīt tie apmeklētāji, kas ieradīsies kalnā īsi pēc saullēkta vai pirms saulrieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!