Foto: Publicitātes attēli

Pēdējos divus gadus tūrisma nozare centusies ar vien vairāk domāt par atpūtu brīvdabā, turklāt ierasto dabas taku piedāvājumu nereti papildina arī oriģināli un unikāli piedāvājumi. Par to, kādi jaunumi piedzīvojami Igaunijā, "Tūrisma Gidam" stāstīja Igaunijas oficiālā tūrisma informācijas pārstāve Kadri Grēna.

Ar kanoe laivu uz purva restorānu Valgmas ciematā


Brauciens uz purva restorānu notiek ar kanoe laivām. Purva restorāns atrodas saimniecības "Hindreku" slepenā vietā, uz kuru var nokļūt tikai pa Esnas upi, turklāt Esnas upe ir izbraucama arī ziemas periodā. Purva restorāns būs piemērots piedzīvojumu meklētājiem, kuri vēlas baudīt gan brīnišķīgo Igaunijas dabu, gan arī ļoti garšīgus uz ugunskura gatavotus ēdienus un mājas dzērienus kopā ar someljē prezentāciju.

"Tava zaļā brīvdiena"


"Tava zaļā brīvdiena" ir laivu brauciens Kalurikilā. Dodieties divu stundu braucienā ar laivu pa Saugas upi, zivju vietā būs "jāķer" atkritumi un jānogādā tie krastā. Aktivitāte tiek veikta gan ar rokām, gan magnētiem, tādējādi no upes dzelmes iespējams izcelt arī dažādu dārgumus. Visi savāktie atkritumi tiks nogādāti Zvejnieku ciematā, kur tie tiks sašķiroti un nosūtīti uz atkritumu staciju, vēsturiskie atradumi tiks nogādāti Kultūras mantojuma pārvaldē, bet aizraujošākie – uz organizatoru izstādi.

Maltīte kā piedzīvojums Meža restorānā


Meža restorāns ir ēdiena gatavošanas un pasniegšanas māksla brīvā dabā. Meža restorāna interjers ir mainīgs, izrietoši no gadalaikiem, savukārt ēdiens – autentisks un gatavots uz ugunskura. Šajā brīvdabas maltītē apmeklētājiem nebūs jāsastopas ar platmasas traukiem, celofāna teltīm vai dārza krēsliem, tā vietā gardēžus gaidīs koka dēļi, koka trauki, ugunskura pannas un melna kafijas kanna. Atpūšoties Igaunijā, Meža restorāna pakalpojumus var laikus pasūtīt vēlmēm atbilstošā vietā.

Laternu tūres


Igaunijas Murru cietumu, Rummu karjeru un Merekilas meža takas krēslā un nakts stundās iespējams izstaigāt laternu gaismā. Pārgājienos dalībniekiem tiks nodrošinātas eļļas laternas, kas pastaigu padarīs īpaši noslēpumainu un nedaudz spocīgu. Cietuma un Rummu karjera tūrē apmeklētāji tiks iepazīstināti ar aizraujošiem stāstiem par cietuma dzīvi, kā arī karjera zemūdens pasaules rašanos. Tikmēr Merekilas tūrē piedzīvojumu meklētāji dosies pārgājienā pa Merekilas meža takām un šķērsos Urajegi upi.

Vairāk informācijas par šiem un citiem Igaunijas apskates objektiem pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!