Foto: Publicitātes foto

Liepājas ezera Zirgu sala ir vieta patīkamai pastaigai un atpūtai, turklāt piemērota gan kājāmgājējiem, gan velobraucējiem. Savukārt pats Liepājas ezers ir iecienīta makšķerēšanas un atpūtas vieta.

Zirgu sala ir lielākā no 15 Liepājas ezera salām. Tajā izvietotas koka laipas, divas skatu platformas ezerā un putnu vērošanas tornis. Gar laipu pieejami trīs āra trenažieri un iekārtotas atpūtas vietas ar piknika galdiem un soliem un ugunskura vietām, informēts Liepājas novada pašvaldības tūrisma mājaslapā. Pati šķembu taka vienā virzienā ir nepilnus divus kilometrus gara un tā turpinās pa šauru dambi, uz kura izbūvēts jau minētais putnu skatu tornis, ļaujot izbaudīt ezera ainavu un vērot tajā mītošos putnus. Dambis, uz kura izvietots tornis, sniedzas gandrīz līdz ezera vidum.

Sakoptajā 1,75 hektāru lielajā platībā izveidotas dobes 1 950 kvadrātmetru platībā un tajā iestādīti 14,6 tūkstošus graudzāļu un medus augu stādu un dabas takas apmeklētāju informēšanai un izglītošanai uzstādīti trīs informatīvi stendi par Liepājas ezera dabas vērtībām. Dabas takā uzstādīts arī apmeklētāju skaitītājs, lai varētu novērtēt, cik daudz cilvēku ikdienā apmeklē pastaigu taku.

Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā minēts, ka Liepājas ezers ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem mezotrofajiem ezeriem ar iesāļiem ūdeņiem raksturīgām augu sugām. Pats ezers un apkārtējās pļavas iekļautas dabas liegumā un ir Eiropas nozīmes īpaši aizsargājama "Natura 2000" teritorija, jo ir nozīmīga ūdensputnu ligzdošanas un caurceļošanas vieta – te ligzdo apmēram 100 putnu sugu, kā arī ir novērotas apmēram 40 retas un aizsargājamas augu sugas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!