Foto: Publicitātes foto

Aizvīķos Gramzdas pagastā atrodas neparasts parks, kas būs interesants gan lieliem, gan maziem – tas ir Aizvīķu meža parks, kurā skulptūras vēsta par vietējo notikumu vēsturi. Kā minēts parka "Facebook" kontā, šī ir vieta, kurā savijas vairākas tēmas: dabas vērtības, baronu stāsts, Kurzemes katla laiks, latviešu uzņēmība, radošums un savas zemes mīlestība.

Aizvīķu parks veidots 19. gadsimta beigās kā Aizvīķu muižas parks, kad muižas barons fon Korfs tuvumā esošo pauguraino zemi apsēja ar priežu un egļu mežu. Tikai vēlāk 40 hektāru lielajā platībā ierīkoti pastaigu celiņi, ierīkots fazānu dārzs un sastādīti arī citu sugu koki (piemēram, eksotiskais korķa koks, riekstkoks, šaurlapu kārija), norādīts Dienvidkurzemes tūrisma mājaslapā.

Bez gleznainajām meža ainavām senajā parkā apskatāmi arī kokā darināti pasaku un teiksmu tēli, kas ceļotājiem vēsta notikumus no Aizvīķu vēstures un atzīmē parkā esošās kultūrvēsturiskās vietas: Tumšo gaņģi, pēdakmeni, Raganas soda vietu un Raganas peļķi, Spoku kalnu un 18. gadsimta kapsētu. Parkā izveidota arī Zaļā klase bērnu izglītošanas veicināšanai par dabu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!